Erix te sterk voor FC Aramea

Algemeen

LIEVELDE - Erix 1 weet eindelijk weer wat winnen is en pakte na lange tijd weer eens drie punten. Het won thuis met 4-0 van FC Aramea 1 uit Enschede, de ruststand was 1-0.

De openingsfase van de eerste helft liet een redelijk gelijkopgaande wedstrijd zien. FC Aramea hield de bal wat beter in eigen ploeg zonder hierbij echte grote kansen te scheppen. Erix had in de beginfase moeite om elkaar te vinden en was onnauwkeurig in balbezit. In de 24ste minuut kwam het toch op voorsprong. Thijs Gotink stuurde Rowan Weenink op de rechterkant de diepte in en Rowan bereikte de vrijstaande Rob van Ittersum die bal eenvoudig kon binnenschieten. 1-0. In de 26ste minuut ging Twan Spekschoor alleen op de Aramea-doelman af. In plaats van zelf te scoren probeerde hij de bal breed te leggen op een opgekomen middenvelder, maar dit gebeurde te onnauwkeurig waardoor de kans om zeep werd geholpen. Erix kreeg in deze fase mogelijkheden om de score uit te breiden, zoals in de 30ste minuut. Rowan Weenink sneed gevaarlijk vanaf de rechterkant naar binnen maar in plaats van voor te zetten schoot hij zelf, hoog over. Hierdoor bleef FC Aramea in de wedstrijd en dit resulteerde in de 36ste minuut bijna in de gelijkmaker. Een prima aanval over meerdere schijven resulteerde uiteindelijk in een schot in het zijnet. Aramea beschikt over een ploeg die prima kan combineren maar eenmaal binnen de zestien meter ontbreekt de overtuiging om toe te slaan. Zoals ook in de 40ste en 41ste minuut waarbij de uitploeg na goed combinatievoetbal goede scoringskansen kreeg. In de 40ste minuut bracht Erix-doelman Tim Klein Tank prima redding na een inzet van dichtbij en in de 41ste ging een van richting veranderd schot net naast het Erix-doel. De thuisploeg ging met een 1-0 voorsprong de rust in.
Na rust kwam het eerste gevaar van Erix. Een afstandsschot van Rick ten Have belandde recht in de handen van de FC Aramea-doelman. In de 52ste minuut kwam Aramea wederom gevaarlijk voor het Erix-doel. Een voorzet vanaf rechts kon ternauwernood worden verdedigd door de Erix-defensie. In de 53ste minuut leek Rowan Weenink de 2-0 aan te tekenen. Hij ging alleen op de Aramea-doelman af na een goede pass van de ingevallen Luuk Weenink. Echter, de FC Aramea-doelman kon redding brengen op Rowans inzet. In de 56ste minuut dreigde opnieuw de gelijkmaker te vallen. De Erix-doelman kon ternauwernood redding brengen op een afstandsschot net buiten de zestien meter. Vlak daarna, in de 58ste minuut, kreeg Erix wederom een grote kans om de 2-0 te maken. Rick ten Have stuurde Rowan Weenink met een prima dieptepass alleen op de doelman af, Rowan schoot de bal echter in het zijnet. Erix verzuimde om in deze fase de wedstrijd te beslissen. In de 66ste minuut kreeg FC Aramea nog een goede kopkans op de gelijkmaker. Deze kopbal belandde recht in de handen van de Erix-doelman Tim Klein Tank. In de 75ste minuut viel dan uiteindelijk toch de 2-0 voor Erix. Rick ten Have brak vanaf de linkerkant door en legde de bal terug op geheel vrijstaande Rowan Weenink. Deze rondde keurig af en besliste daarmee de wedstrijd. In de 79ste minuut bekroonde Luuk Weenink zijn goede invalbeurt met een doelpunt. Een voorzet vanaf rechts door Rowan Weenink werd door Luuk keurig binnengeschoten. 3-0. Het verzet van FC Aramea was definitief gebroken en Erix verzuimde in deze fase om de score verder uit te bouwen. In de 88ste minuut werd het dan uiteindelijk toch nog 4-0 via Rick ten Have. Hij haalde buiten de zestien meter hard uit en verdween met een 'zwabber' in het FC Aramea-doel. In blessuretijd had Luuk Weenink zijn tweede doelpunt op de schoen, maar zijn harde schot werd net voor de lijn gekeerd door de Aramea-doelman. Eindstand 4-0.

Zondag 26 mei speelt Erix haar laatste wedstrijd van het seizoen bij UDI in Enschede. Daarna, op zondag 2 juni, speelt Erix een beslissingswedstrijd op neutraal terrein tegen waarschijnlijk Diepenheim of Hoeve Vooruit uit de vijfde klasse B, om handhaving in de vierde klasse. Kortom: het seizoen is nog niet voorbij.