Vertegenwoordigers van de toeristische bezienswaardigheden met de nieuwe vaandels. Foto: Kyra Broshuis
Vertegenwoordigers van de toeristische bezienswaardigheden met de nieuwe vaandels. Foto: Kyra Broshuis

Herkenbaar vaandel voor deelnemers dukaten passe-partout

GROENLO - De toeristische attracties in Groenlo die meedoen aan het onlangs geïntroduceerde dukaten passe-partout zijn nu beter herkenbaar. De vertegenwoordigers van de zes bezienswaardigheden in Groenlo hebben van wethouder Marieke Frank en toeristisch coördinator Meike Prollius allemaal een eigen vaandel overhandigd gekregen om zo beter aan het publiek te kunnen laten zien dat ze meedoen aan het passe-partout.

Door Kyra Broshuis

Drie bezienswaardigheden voor 7 euro
Met de speciale dukaten kunnen toeristen, en natuurlijk ook de eigen inwoners, Groenlo ontdekken. Voor 7 euro per persoon (kinderen tot en met 12 jaar 3 euro) kunnen drie bijzondere bezienswaardigheden bezocht worden. De dukaten zijn verkrijgbaar bij de VVV, Marveld Recreatie en de deelnemende bezienswaardigheden en ze blijven geldig tot 31 oktober 2019.
De bijbehorende vaandels werden overhandigd tijdens een officieel moment woensdagochtend bij Stoomhoutzagerij Nahuis. Erik Mentink van Groenlo Vestingstad Promotion heette de aanwezigen welkom en vertelde blij te zijn dat de Stoomhoutzagerij, na een jaar van noodgedwongen afwezigheid, weer meedoet en zo het toeristisch aanbod in de stad Groenlo weer compleet maakt.

Goede samenwerking
Wethouder Frank benadrukte hoe belangrijk het is dat de Grolse bezienswaardigheden zo intensief samenwerken. “We moeten het samen doen. De toeristen komen niet voor één interessante attractie naar Groenlo maar wel voor zes. Met deze wimpels zijn de deelnemers aan de Dukaten passe-partout direct te herkennen; een mooie aanwinst en weer een goede impuls voor het toeristenseizoen.” De deelnemers zijn Stadsmuseum Groenlo, Stadsboerderij Grolle, Sint-Calixtusbasiliek, Stoomhoutzagerij Nahuis, Vestingstad Express en de Kerkers onder het stadhuis. Aan Gerard Stevelink, voorzitter van het stichtingsbestuur van de Stoomhoutzagerij, vervolgens de eer om samen met de wethouder de vaandel in top te hijsen. Met eerder deze maand al de presentatie van de nieuwe Geluksgids en nu de nieuwe vaandels is Groenlo helemaal klaar voor het toeristenseizoen.

Meer berichten