Vier zomeravonden vissen aan de gracht. Foto: GHV
Vier zomeravonden vissen aan de gracht. Foto: GHV

GHV Open Zomeravond Competitie

GROENLO - Een unieke serie viswedstrijden, zo mag de Open Zomeravond Competitie van de Groenlose Hengelsport Vereniging (GHV) best genoemd worden. Deze competitie start op dinsdag 18 juni en vervangt de Vakantieviswedstrijden.

De hengel waarmee je vist mag namelijk niet langer zijn dan vijf meter en samen met de vislijn niet langer dan tien meter. "We gaan met deze serie van vier zomeravond wedstrijden back to basic met het wedstrijdvissen aan de stadsgracht. We merken met wedstrijden dat heel vaak de vissen in warmere perioden kort aan de kant gevangen wordt en niet op bijvoorbeeld elf meter", aldus voorzitter Erik Mentink. Ook de duur van de wedstrijd is verkort, namelijk naar 'maar' 2½ uur. Er wordt gevist op gewicht. Dat gewicht wordt weer omgerekend in punten en de spanning wordt er tot de laatste wedstrijd in gehouden. Elke wedstrijd zijn er geldprijzen te winnen en er is een mooie prijs voor de winnaar na vier wedstrijden. Deelnemers mogen één wedstrijd laten vallen als ze een keer niet kunnen of een slecht resultaat hebben neergezet.

Data
Op de volgende datums zijn de viswedstrijden voor de Open Zomeravond Competitie: 18 juni, 2 juli, 16 juli en 30 juli. Geloot wordt er vanaf 17.45 uur op de Maliebaan en de wedstrijden zelf beginnen om 18.30 uur. Dus de opbouwtijd is maar 45 minuten. De wedstrijden duren tot 21.00 uur. Het inleggeld voor vier wedstrijden bedraagt 20 euro, maar je kunt ook een losse wedstrijd mee vissen. Dan betaal je 5 euro contant op de dag zelf. De jeugd tot en met 14 jaar mag gratis mee vissen.

Aanmelden
Opgeven kan via openzomeravondcompetitie@visseningroenlo.nl.

Meer berichten