Het Wissinktoernooi. Foto: PR
Het Wissinktoernooi. Foto: PR

Wissinktoernooi terug van even weggeweest

GROENLO - Vijf jaar geleden opgezet om sv Grol en dan met name de E1 en D1, later ook Meisjes D1 jeugd, een eigen toernooi te geven. Op de Grol-kalender staat al vele jaren het Internationaal Marveldtoernooi, maar dit toernooi is slechts voor weinig Grolvoetballertjes weggelegd, evenals voor jeugdploegen uit eigen regio. Vandaar het initiatief van enkele Grolmensen om een aansprekend eigen toernooi te organiseren dat tot in lengte van jaren zou kunnen voortbestaan, naast het Internationaal Marveldtoernooi. Na drie succesvolle edities in 2015, 2016 en 2017 dit jaar de vierde editie. Dit keer wel met een beperktere bezetting.

Door Henri Walterbos

"In 2018 helaas geen Wissinktoernooi. Er was geen enkel weekend vrij in verband met de viering van het 100-jarig jubileum van sv Grol. Alle weekenden zaten vol. Toen hebben we het helaas een jaar op moeten schuiven", vertelt Han Hilderink van de organisatie. Met goede moed werd begonnen aan de voorbereidingen van het 4de Wissinktoernooi, maar het bleek niet mee te vallen het toernooi na een jaar afwezigheid weer op de rit te krijgen, in de vorm van de eerste drie edities. "We hebben een groot aantal mails uitgedaan maar reacties en dus inschrijvingen bleven uit. Voor wat betreft het Jongens O-13-1 kwam het toernooi rond. Toen hebben we besloten enkel voor het JO-13-1 toernooi te gaan, en volgend seizoen in september al te beginnen met aanschrijven en persoonlijk benaderen van clubs en O-11-1, 0-13-1 en Meisjes O-13-1 teams. We gaan er van uit dat we volgend jaar alle drie onderdelen weer kunnen organiseren. We zijn erg blij dat onze vrijwilligers en sponsoren Wissink Brood- en Banketbakkerij, John Ligtenberg Vormgeving, Maarse Drukwerk, Sportpark Den Elshof en Chiel Meekes Handelsonderneming Cash & Carry ons trouw zijn gebleven. Zonder hen geen Wissinktoernooi. Ook mede dankzij een donatie van de Businessclub sv Grol is het toernooi mogelijk."

Verloting ten bate van KWF
Het toernooi vindt plaats op zaterdag 8 juni. Vanaf 10.00 uur treedt een sterk deelnemersveld aan, allemaal JO-13-1 teams, om te strijden om de prijzen: FC Trias, Longa'30, sv Grol, FC Winterswijk, vv Rietmolen, AZSV, VIOD, NEO Borne, Bon Boys, de Tubanters, sc Varsseveld en VVO Velp. Naast het winnen van fraaie prijzen, en voor ieder team een gratis lunch, is er voor elke speler een verrassing en voor de winnaar van het toernooi als extra, toegangskaarten voor de zaterdag (15 juni) van het Internationale Marveldtoernooi, inclusief een patatje, aangeboden door de organisatie van het Internationaal Marveldtoernooi. De verloting deze dag komt ten goede aan de Grolse vriendengroep Zorro Positief die voor twee zieke vrienden deelneemt aan Alpe d'Huzes, ten bate van KWF.


Facebook/Instagram: Wissinktoernooi

Meer berichten