PIGPOP ten voeten uit.
PIGPOP ten voeten uit. Foto: Henri Walterbos

'Wat is PIGPOP een mooi festival zeg'

Algemeen

BELTRUM - Voordat je het terrein bij café Halfweg oploopt komt de gezelligheid je al tegemoet. Je versnelt automatisch je pas. Hier wil je naar binnen, hier wil je deel van uitmaken. Snel naar de bar. Of naar de tent waar de muzikale klanken als een magneet werken. Op een betrekkelijk klein terrein gebeurt heel veel, zonder dat het vol lijkt.

Door Henri Walterbos

Een kwestie van een goede indeling en inzicht in waar een festival als PIGPOP aan moet voldoen. Overal blije gezichten, onderwijl frequent in een witte schuimkraag happend. Ook de kleine medemens heeft het naar zijn zin. Er is volop vertier in het Biggenparadijs, en lekkers. Het is zondagmiddag 17.00 uur erg druk. Een gezellig vol terrein met relaxte klanken van The Rolling Beat Machine, gewoon lekker op het gras staand. Mister 'Bandjes Kieken' Gerard Ravesloot zit relaxt mee te deinen op een stapeltje pallets. In de tent staat Hilltop Howlers op het punt van beginnen. "Wat is PIGPOP een mooi festival zeg," laat Ryan Andringa uit Beltrum zich ontvallen als de band nog niet afgetrapt heeft. "Ik was hier nog nooit geweest." De topformatie rond Hendrik Jan Lovink, met uitmuntend zanger Lawrence Mul heeft er zin in. De band verdient een podium op vele festivals. Carla Baks staat bij de bar. Ze is nog zwaar onder de indruk van The Hitmachine, de band die zojuist haar spullen heeft ingepakt en aan de bar een biertje staat te drinken met elkaar. "Dat waren conservatoriumstudenten. Ze maakten vanmiddag hun debuut. Dat was goed man. Zat ook een jongen uit Beltrum in hoorde ik." Het blijkt te gaan om Jochem Scharenborg, zeer talentvol toetsenist, bovendien behept met een mooi stemgeluid, al diverse keren uitblinkend in Marianum LIVE, evenals Bob Mali uit Groenlo, op drums in dezelfde band.

Achter de bar staat Luc Nijhuis biertjes te tappen. De voorzitter ziet dat het goed gaat. "Zaterdagavond waren er 1000 mensen. We hadden ingezet op vooral tributebands. Dat sloeg enorm aan. De tributeband Mumford & Sons was het hoogtepunt, vond ik. Dat was vanaf minuut één knallen. Ook vandaag ging het goed. Met de pubquiz deden zelfs 25 teams mee. Ook de kinderen vermaken zich prima. Vandaag is echt een familiedag. Van 0 tot eind 80 kan het hier naar zijn zin hebben. We proberen het festival en de aankleding ieder jaar te verfijnen. Daar slagen we altijd wel weer in met zijn allen. Een mooie basis om ons op te maken voor het jubileumjaar."

Afbeelding
Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant