Kulturhus organiseert Collecte Oranjefonds Beltrum

Algemeen

BELTRUM - 'Geef om een sociaal en betrokken Nederland en Beltrum, geef aan het Oranje Fonds!' Een oproep vanuit de organisatie van de collecte voor het Oranjefonds, die in Beltrum plaatsvindt van 11 tot en met 15 juni. Het is de tweede keer dat de collecte ook in Beltrum wordt gehouden.

De Oranje Fonds Collecte is dé collecte voor een sociaal en betrokken Nederland. Met de collecte steunt het Oranje Fonds maatschappelijke organisaties en laat men zien hoe belangrijk zij zijn voor velen. "In Beltrum zijn er met name een aantal sociaal maatschappelijke activiteiten in het Kulturhus die hiermee gerealiseerd kunnen worden, waarbij te denken valt aan de Senioreninloop, het Eetcafé, het Petit Cafe en het wandelevenement Wandelen op Wielen," vertelt Edmund Heutinck. "Deelnemende organisaties mogen de helft van de opbrengst van hun eigen collecte houden en besteden aan hun doelstellingen. De andere helft gaat naar sociale initiatieven in de provincie waarin gecollecteerd is."

Alle kosten van de collecte (organisatie, materiaal, geldverkeer) zijn voor rekening van het Oranje Fonds. Zo wordt elke opgehaalde euro 100% besteed aan lokale sociale initiatieven, 100% dichtbij. Dat maakt de Oranje Fonds Collecte uniek.
Het Oranje Fonds is in 2002 ontstaan toen het als cadeau werd aangeboden aan Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima bij hun huwelijk. Zij zijn het beschermpaar van dit fonds. Contactpersoon voor Beltrum (Kulturhus) is Karin De Roover, tel; 0544-481836.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant