Normaal in 2018. Foto: Henri Walterbos
Normaal in 2018. Foto: Henri Walterbos

Normaal 'surprise act' op Zwarte Cross?

Puzzelstukjes lijken te passen

Door Henri Walterbos

LICHTENVOORDE - Het succesvolle optreden van Normaal in Lochem op Hemelvaartsdag krijgt een vervolg tijdens het jaarlijkse Høkersweekend van vrijdag 30 augustus en zondag 1 september, bij café De Tol in Zelhem, het voormalig stamcafé van Normaal. De band zal er op de afsluitende dag een optreden verzorgen. Het leverde een ware run op kaarten op bij diehard Normaal-'fans', met als gevolg dat het 40ste weekend voor høkers binnen een mum van tijd uitverkocht was. "Zowel de dagkaarten als de passe-partouts gingen de afgelopen weken als warme broodjes over de toonbank. We hadden gehoopt dat er veel belangstelling voor zou zijn, maar dat dit zo snel en zelfs al voor de onlineverkoop zou gebeuren hadden we niet kunnen dromen. In de geschiedenis van het Høkersweekend is dit nog nooit voorgekomen dat de kaarten zo snel verkocht waren", reageert Anhangerschap Normaal op zijn Facebookpagina.

Goed nieuws voor de anhangers die hun zo geliefde band dan nog een keer aan het werk kunnen zien. Voor velen komt het optreden van Normaal tijdens het 'eigen' weekend echter niet als een volslagen verrassing. Het is immers duidelijk dat frontman Bennie Jolink gezonder is dan zijn laatste jaren voorafgaande aan het afscheid, december 2015 in een uitverkocht Gelredome. Jolink leek in Lochem als herboren. Hij sloot het optreden in Lochem af met 'Misschien tot volgend jaar.' Jolink heeft er duidelijk weer zin in, al gaf hij in een eerder stadium wel steeds aan nooit meer een serie optredens te gaan doen.

Geheim
Onder het mom 'de wens is de vader van de gedachte' verwachten en hopen enkele oplettende anhangers dat Normaal dit jaar ook weer terugkeert op de Zwarte Cross. Normaal was jarenlang het hoogtepunt van de zondag met een optreden vanaf 12.00 uur, met vele tienduizenden anhangers voor het Hoofdpodium. Normaal staat niet op het programma, maar alle puzzelstukjes bij elkaar neerleggend denken enkele diehardfans het zeker te weten. Reden voor deze bijna zekere stelligheid is het blokkenschema van de Zwarte Cross 2019. De organisatie van de Zwarte Cross maakte enkele dagen voorafgaande aan het 'Olderwets høken' in Lochem haar blokkenschema bekend. Menigeen viel op dat zaterdagavond 19.15 uur een 'surpise act' het podium zal betreden, met aansluitend een optreden van Rowwen Hèze, de band waarmee Normaal bevriend is en een speciale band heeft. De bands stonden in het verleden vaker na elkaar geprogrammeerd. Daarnaast liet bassist Willem Terhorst zich donderdag na het optreden in Lochem voor de camera's van Regio 8 ontvallen dat hij niets over extra optredens mocht zeggen en het nog geheim moest houden, daarbij aanvullend dat zijn uitspraak gerust als een hint beschouwd mocht worden. Aldus Willem, stralend lachend.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden