COOP-ondernemer Nico Tromp (midden) samen met Jan en Diny Bouwmeesters. Foto: Theo Huijskes
COOP-ondernemer Nico Tromp (midden) samen met Jan en Diny Bouwmeesters. Foto: Theo Huijskes

VIOS Beltrum in de ban van de voetbalplaatjes

Met de marktmeesters Jan en Diny Bouwmeesters voorop

Door Theo Huijskes

BELTRUM - Iedereen in en buiten Beltrum die de voetbalclub VIOS een warm hart toedraagt, en dat zijn zo ongeveer drieduizend Beltrummenaren, is in de ban van het nieuwe voetbalplaatjesboek. Het is de tweede maal in de geschiedenis van de Beltrumse voetbalclub dat men in de gelegenheid wordt gesteld om een dergelijk boek samen te stellen. Vond de eerste maal plaats in het seizoen 2010-2011, aan het eind van het huidige seizoen 2018-2019 maakt iedereen, en dat van jong tot oud, zich op voor de finaledag op zaterdag 29 juni. Op de laatste zaterdag van deze maand zal een grootscheepse ruilmarkt worden georganiseerd, te houden in de zogenoemde VIOS-huiskamer: 'De Spilsoos'.

De betrokkenheid, in deze kleine kern van de gemeente Berkelland beter aangeduid als de liefde voor de dorpsclub, is binnen alle lagen van de vereniging enorm groot. De sportieve domper, die de achterban te verwerken heeft gekregen met de degradatie van de hoofdmacht van VIOS na slechts één seizoen in de zo begeerde derde klasse, doet daar niets aan af. Het tweede voetbalplaatjesboek, dat alom wordt gezien als een bijzonder collector's item, wil iedereen in zijn of haar boekenkast hebben. De in samenwerking met de plaatselijke supermarkt COOP getroffen voorbereidingen vonden reeds in de maanden maart en april van dit jaar plaats. Verantwoordelijk voor de talrijke foto's, gemaakt op het sportpark 'De Sonders', zijn dorpsfotograaf Truus Stortelder en pr-man Marco Heutinck van VIOS.

Marktmeesters
Dat de finaledag op 29 juni groots wordt aangepakt, moge blijken uit het gegeven dat hiervoor twee marktmeesters zijn aangesteld, te weten het echtpaar Jan en Diny Bouwmeesters, beiden verwoede verzamelaars van diverse zaken, maar in het bijzonder van alles wat met hun geliefde club VIOS heeft te maken. Terwijl Nico Tromp van COOP Beltrum aangeeft dat men met het verstrekken van voetbalplaatjes bij de in deze supermarkt gedane boodschappen doorgaat tot de finaledag, doen Jan en Diny Bouwmeesters - op korte afstand gadegeslagen door Wilfried (Prutje) Hoitink - een oproep aan ouders van jeugdleden en andere bereidwillige VIOS-sympathisanten om op de finaledag een handje te helpen. "Het loopt allemaal als een trein", reageert Jan Bouwmeesters. "Maar vergeet niet dat het in een boek om ruim 600 plaatjes gaat wat betreft alleen de spelende en andere leden met daarnaast 60 plaatjes, die de 30 teamfoto's compleet maken. Op 29 juni rekenen wij derhalve op voldoende medewerking en ondersteuning, zodat wij na afloop al met al kunnen spreken van een wederom doorslaggevend succes."

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden