Foto: Theo Huijskes
Foto: Theo Huijskes

Groenlose Gids aanwezig bij Internationaal Marveldtoernooi

Deelnemers vertegenwoordigen zeven nationaliteiten

Door Theo Huijskes

GROENLO - Woensdagavond 12 juni 2019. Op het sportpark Den Elshof in Groenlo oftewel het thuisfront van de sportvereniging Grol is het een drukte van belang. Zowel buiten als binnen staat die drukte helemaal in het teken van de laatste voorbereidingen ten behoeve van de 30ste editie van het Internationaal Marveldtoernooi. Zoals bekend vindt dit prestigieuze jeugdtoernooi plaats op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 juni aanstaande.

Zo wordt dankzij de medewerking van een grote groep Grolvrijwilligers sporthal Den Elshof in gereedheid gebracht voor het jaarlijkse, in dit geval vierdaagse voetbalspektakel. Eén van de eerste bezigheden is daarbij het ophangen van de logo's van de deelnemende ploegen compleet met de landsvlaggen, het toernooilogo en last but not least het logo van Achterhoek Nieuws BV met daarbij het uithangbord Groenlose Gids.

Maar alvorens vrijdagavond om 17.30 uur het toernooi wordt opengeschoten met de openingswedstrijd Atlético Madrid tegen Ajax, vindt er donderdagavond eerst nog een groots opgezette sponsoravond plaats in een tot amusementstheater omgebouwde sporthal. Een theater waarin op die avond bijna 500 aanwezigen vermaakt zullen worden door onder anderen topscheidsrechter Björn Kuipers en het plaatselijke duo Joost & Martijn.

Toernooidirecteur dan wel organisatievoorzitter Marco Frank is erg tevreden over de voorbereidingen. "De eerste deelnemende ploeg (Chivas Guadalajara uit Mexico, ThH) is reeds gearriveerd en de overige ploegen arriveren donderdag en vrijdag. Ze worden allemaal weer ondergebracht op het vakantie- en recreatiepark Marveld Recreatie, de hoofdsponsor van dit inmiddels niet alleen landelijk, maar internationaal bij alle, over de gehele wereld verspreide voetbalgrootheden erg populaire jeugdtoernooi."

Beginnen de voetbalgevechten buiten, en dat op een drietal velden, op vrijdag om 17.30 uur, op zaterdag gaat het toernooi verder vanaf 10.30 uur en op zondag vanaf 9.30 uur. Vindt op de zondag de wedstrijd om de derde en vierde plek plaats om 14.45 uur op het hoofdveld, voor de finale, en dat eveneens op het hoofdveld, wordt afgefloten om 15.45 uur. De totale met de prijsuitreiking gepaard gaande ceremonie is gepland om 16.45 uur.

Meer berichten