Winnaar Frank Bomers. Foto: PR
Winnaar Frank Bomers. Foto: PR

Frank Bomers wint eerste wedstrijd Zomeravondcompetitie

GROENLO - De eerste Open Zomeravondcompetitie 2019 viswedstrijd aan de Groenlose stadsgracht is achter de rug en volgens de organisatie succesvol verlopen. Zowel de deelnemers aan de IJsselcup als die aan de Grachtencompetitie deden mee, aangevuld met nog een enkeling die aan geen van die beide competities meedoet. Vijftien deelnemers aan de boorden van de Grolse stadsgracht op woensdag 18 juni , ondanks de flinke hitte. Frank Bomers uit Groenlo kwam als beste visser uit de bus.

Met deze serie wedstrijden mag met een maximale hengellengte van vijf meter worden gevist en dat is uniek in de regio. De Groenlose Hengelsport Vereniging (GHV) is trendsetter met dit soort unieke viswedstrijden. "Tijdens wedstrijden aan de stadsgracht merkten we dat de vis vaak kort onder het kantje gevangen worden op vijf meter", aldus een zegsman van de GHV. "En zo is eigenlijk deze speciale serie wedstrijden geboren."

De loting had plaats op de Maliebaan en al snel konden de visplekken worden opgebouwd. Dit had iedereen snel voor mekaar omdat men niet veel visspullen bij zich had. Het was vissen onder het motto 'back to basic'. Ook jeugdlid Thijn Luttikholt deed mee, hij viel niet in de prijzen. De wedstrijd duurde twee en een half uur. In het laatste half uur ving Frank Bomers nog twee prachtige 'platten' ofwel brasems; het leverde hem uiteindelijk de winst op. Om 21.00 uur klonk het eindsignaal en kon de gevangen vis gewogen worden. Na het wegen werden de dagprijzen uitgereikt. Remco Stöteler gaf zijn gewonnen prijs aan Thijn Luttikholt, een mooie geste
.
De volgende wedstrijd voor de Open Zomeravondcompetitie wordt op dinsdag 2 juli gevist. Het is een open wedstrijd dus iedereen kan mee doen, ook al kom je niet uit Groenlo. De jeugd vist gratis mee. Bij elke wedstrijd zijn er mooie dagprijzen.

Uitslag 18 juni
1 Frank Bomers 3.230 gram
2 Toon Heinsman 1.380 gram
3 Gerrit Oosterholt 995 gram
4 Frans Oosterholt 815 gram
5 Remco Stöteler 765 gram
6 Robert Lankheet 735 gram
7 Erik Mentink 705 gram
8 Rene Molenveld 675 gram
9 Leo te Koppel 660 gram
10 Leo Helmers 640 gram

Meer berichten