Kinderen van de (nieuwe) Watermolenschool onthullen een duurzame boom/verkeerspaal. Foto: Theo Huijskes
Kinderen van de (nieuwe) Watermolenschool onthullen een duurzame boom/verkeerspaal. Foto: Theo Huijskes

Schoolkinderen verrichten officiële opening Borculoseweg

Veel waardering voor aanpak en uitvoering herinrichting

Door Theo Huijskes

GROENLO - Met een gezellige, feestelijke en derhalve informele invulling is afgelopen vrijdagmiddag de heringerichte Borculoseweg in Groenlo officieel geopend. De belangrijkste openingshandeling werd verricht door de leerlingen van de inmiddels nieuwe Watermolenschool, die een door henzelf in de vorm van een oversteekpaal uitgevoerd kunstwerk onthulden. Naast een dergelijke paal aan de Borculoseweg, staat er nu ook een aan de Eibergseweg nabij de koperen brouwketel van Grolsch. Beide palen moeten het mogelijk maken dat schoolkinderen veilig beide, veelal drukke straten kunnen oversteken.

Op het parkeerterrein van Aldi aan de Borculoseweg heerste met de aanwezigheid van een drankjesvoorziening en een snackwagen een optimale stemming op het moment dat Vincent Lette, project- en evenementenmanager van de gemeente Oost Gelre, het woord nam. Lette ging daarbij met name in op een lang proces, dat uiteindelijk in juni 2015 een daadwerkelijke uitvoering kreeg en vier jaar later, in juni 2019, kon worden afgerond. De gemeentelijk vertegenwoordiger had in zijn toespraakje een speciaal plaatsje ingeruimd voor de helaas afwezige buurtbewoner Jan Brinkman, die zich reeds vanaf het begin van deze eeuw heeft ingezet voor een aanpassing, in dit geval herinrichting van de Borculoseweg. "Brinkman is destijds al in de slag gegaan met toen nog wethouder Leo Huurneman van de gemeente Groenlo en heeft vervolgens na meerdere portefeuillehouders uiteindelijk in 2015 met toen wethouder René Hoijtink het meeste, in dit geval doorslaggevende succes behaald."

Klankbordgroep werkte optimaal
De aanpak van de input van Jan Brinkman en een waslijst met door de gehele buurt van de Borculoseweg aangedragen wensen, werden opgepakt door een volgens Lette uitstekend functionerende klankbordgroep, waarin alle belanghebbenden vertegenwoordigd waren. "Het resultaat hiervan was een opgesteld programma van eisen, dat aan de gemeente Oost Gelre ter uitvoering werd voorgelegd", aldus Lette, die ook een speciaal waarderingswoordje had voor de hoofdaannemer van het gehele project: Lansink Wegenbouw BV uit Saasveld.

Vervolgens was het directeur Cilia Stortelder, destijds van de aan de Emmasingel gevestigde Watermolenschool en momenteel van de zogenoemde nieuwe Watermolenschool in de Wheme, die nog even verhaalde dat haar school reeds circa twintig jaar betrokken is bij de herinrichting van de Borculoseweg om op die manier de verkeersveiligheid van haar schoolkinderen zoveel mogelijk te kunnen waarborgen. "Een diepe buiging voor de gemeente, want men heeft goed geluisterd en is voor ons en de buurt aan alle wensen tegemoet gekomen", aldus het schoolhoofd. Vervolgens gaf ze de groep schoolkinderen het sein om de eerste van de twee duurzame bomen/verkeerspalen te onthullen.

Zeer tevreden buurt
Na afloop van dit alles liet buurtbewoner Henk Overkemping, namens de gehele buurt vanaf de start in 2015 eerste aanspreekpunt, weten dat men zeer tevreden is over de gehele gang van zaken. "Ik sta hier met een zeer voldaan gevoel. Dat ik met veel plezier dit werk heb gedaan, heeft met name te maken met de manier waarop iedereen en in het bijzonder de gemeente en de aannemer alles in werking heeft gezet en uitgevoerd. Natuurlijk resteren er nog enkele kleine verbeterpunten, maar in zijn algemeenheid kunnen wij spreken van een bijzonder succesvol traject dan wel project, dat als voorbeeld mag gelden voor meerdere soortgelijke operaties binnen de gemeente Oost Gelre", aldus Overkemping.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden