Inter Nos zingt op de Maliebaan. Deze keer bij de door de mannenzangvereniging aangeboden zitbank. Foto: Theo Huijskes
Inter Nos zingt op de Maliebaan. Deze keer bij de door de mannenzangvereniging aangeboden zitbank. Foto: Theo Huijskes

Inter Nos samen met Back Corner Collective

Gevarieerd Zomerconcert in muziekkoepel op Maliebaan

Door Theo Huijskes

GROENLO - Op zondag 7 juli aanstaande zal de liefhebber van zowel zang als muziek, en dat in de openlucht, een vocaal en muzikaal presentje worden aangeboden in de vorm van een Zomerconcert. Een en ander gaat gebeuren in en buiten de muziekkoepel op de Maliebaan in hartje Groenlo. Een voor menig Grollenaar markante en door velen omarmde plek, die in de ogen van dezelfde Grollenaar veel te weinig wordt benut voor dergelijke activiteiten.

Mannenzangvereniging Inter Nos, een koor dat met verschillende nieuwe activiteiten - zoals een bijzonder aandeel in het dit jaar weer te organiseren evenement de Slag om Grolle - nu al toewerkt naar haar 75-jarig bestaan, is één van de Grolse clubs die van mening is dat er veel meer met de Grolse muziekkoepel moet worden gedaan. Het bestuur van Inter Nos laat het daarom niet bij het maken van opmerkingen, maar wil tegelijkertijd zoveel mogelijk de daad bij het woord voegen. In het verlengde daarvan moet het samen met bigband Back Corner Collective te organiseren concert op de eerste zondag van juli worden gezien.

Bestaat Inter Nos zoals aangegeven bijna 75 jaar, Back Corner Collective heeft onlangs haar éénjarig bestaan gevierd. De Grolse bigband is een initiatief van een drietal muzikanten, te weten trompettist Rob Eppink, saxofonist Bianca ten Pas en trompettist Bas Konings. Zij zagen met hun initiatief, gevolgd door een daadwerkelijke uitwerking dan wel invulling, een grote wens in vervulling zagen gaan, te weten een eigen formatie binnen de Groenlose gemeenschap. Op 7 juli zullen onder leiding van orkestleider Bas Konings derhalve de muzikale resultaten van één jaar repeteren zijn te horen. Zoals te doen gebruikelijk zal het mannenkoor Inter Nos onder leiding staan van Esther Gotink-van der Heijden uit Vorden en zal het koor op piano begeleid worden door Grollenaar Joop Abbink. De vocale alsmede muzikale inbreng zullen samen een circa twee uren durend gevarieerd programma tot gevolg hebben.

Er zullen een aantal stoelen aanwezig zijn, maar degenen die zeker willen zijn van een zitplaats wordt geadviseerd zelf een stoel of ander zitcomfort mee te nemen. Tegen betaling is er tijdens het concert koffie, thee en frisdrank verkrijgbaar. Het concert begint om 11.00 uur en de entree is gratis. Wel zal een vrijwillige bijdrage worden gevraagd.

Meer berichten