Ook de Muziekvereniging Groenlo, hier tijdens een picknickconcert, krijgt meer zeggenschap over de lessen bij Boogie Woogie.
Ook de Muziekvereniging Groenlo, hier tijdens een picknickconcert, krijgt meer zeggenschap over de lessen bij Boogie Woogie.

Meer zeggenschap voor muziekverenigingen bij Boogie Woogie

OOST GELRE- De gemeente Oost Gelre wil voor 2020 maximaal 177.000 euro subsidie aan Boogie Woogie verstrekken. Daarnaast wil de gemeente 30.000 euro subsidie verlenen aan de muziekverenigingen van Oost Gelre. Dat zegt wethouder Jos Hoenderboom.

Door Kyra Broshuis

Overleg met muziekverenigingen
Zoals bekend verkeert de stichting Boogie Woogie al tijden in zwaar weer. De stichting heeft gevraagd om extra geld; een eenmalig bedrag van 88.400 euro als dekking van het liquiditeitstekort en eenmalig 18.000 euro voor de financiering van het opstellen en implementeren van het businessplan. De raad is daarmee akkoord gegaan. Het bedoelde businessplan is eind september door Boogie Woogie opgeleverd en geeft inzicht in de kosten van het muziekonderwijs voor de drie deelnemende gemeenten (Winterswijk, Aalten en Oost Gelre). Naar aanleiding van de financiële crisis bij Boogie Woogie heeft Aalten aangegeven te stoppen. Voor Oost Gelre is dat geen optie. “We hebben het businessplan besproken en overleg gehad met de andere gemeenten. Ook hebben we gesprekken gehad met de muziekverenigingen van Oost Gelre. Zij hebben aangegeven in principe tevreden te zijn over de Hafa-lessen bij Boogie Woogie. Wel willen ze graag meer zeggenschap over de lessen. De verenigingen zouden graag zien dat Boogie Woogie ‘enige financiële prikkels’ zou krijgen om zo de lessen meer naar tevredenheid te laten verlopen”, legt Hoenderboom uit.

Alleen Hafa A en -B
Op basis van het coalitieprogramma over het muziekonderwijs heeft de gemeente al eerder aan Boogie Woogie laten weten dat de subsidierelatie per 1 januari 2020 fundamenteel te willen herzien. Omdat Boogie Woogie graag van elke deelnemende gemeente wilde weten welke muziekonderwijsproducten men uit haar businessplan gaat afnemen, heeft het college op 19 maart 2019 hierover een (principe)besluit genomen; alleen het muziekonderwijsproduct Hafa A- en B-niveau wordt voor een periode van twee jaar afgenomen. Hafa staat voor harmonie en fanfare. De raad moet zich nog over het voorstel buigen.

Meer berichten