Ad van der Mond (tweede van links) is hét gezicht van Bruna Groenlo. Hier op de foto met vlnr. Isabel Oosterholt, Marieke Gebbink en Bas Wallerbosch. Foto: Kyra Broshuis
Ad van der Mond (tweede van links) is hét gezicht van Bruna Groenlo. Hier op de foto met vlnr. Isabel Oosterholt, Marieke Gebbink en Bas Wallerbosch. Foto: Kyra Broshuis

Bruna Groenlo viert tienjarig bestaan

Grollenaar Ad van der Mond hét gezicht van de winkel

Door Kyra Broshuis

GROENLO - Deze week is het tien jaar geleden dat Bas Wallerbosch zijn tweede winkel opende in Groenlo. In de Beltrumsestraat, waar ook zijn Albert Heijn zit, opende hij de Bruna. Tien jaar zijn voorbij gevlogen, zo zegt de ondernemer. “Het is snel gegaan, ik vind het mooi dat we dit jubileum gehaald hebben.” Bruna haalde in 2014 de top 5 van beste Bruna’s en Bas is trots op zijn team. “Kwaliteit en klantvriendelijkheid staat voorop. Ik ben blij dat we met deze winkel de levendigheid in Groenlo verder kunnen verbeteren.”

Van het sigarenmagazijn naar de post
Hét gezicht van de Bruna is de bij velen bekende Grollenaar Ad van der Mond. Al sinds de opening is hij de bedrijfsleider. Veel Grollenaren kennen hem nog van zijn tijd bij het postkantoor op de Markt én van het sigarenmagazijn van zijn ouders, naast het postkantoor. “Ik was acht jaar oud toen ik daar al sigaretten verkocht. Later kon ik bij de buren, het postkantoor, beginnen en in totaal heb ik 26 jaar voor ‘de post’ gewerkt. Toen ook het postkantoor in Winterswijk ging sluiten heb ik wat speurwerk gedaan en ik kwam erachter dat Bas hier een Bruna mét postagentschap wilde starten. Ik had twee voordelen: ik kwam van het postkantoor én ik heb vijftien jaar met een oom van Bas gewerkt.” Het werk bij Bruna bevalt Ad uitstekend. “Ik heb altijd veel gelezen en het is mooi dat ik nu ook mensen kan adviseren. Ik houd goed bij welke boeken er uitkomen en kijk veel naar DWDD en Pauw. De volgende dag komen er altijd wel klanten voor een boek dat daar besproken is. Hier is altijd wel wat te doen en daar houd ik van. Als ik ‘s morgens hier binnenkom en voor mijn gevoel een paar uur later op de klok kijk, is het alweer zes uur.”

Het tienjarig jubileum van Bruna (en van Ad) wordt gevierd op 28 juni met verschillende acties. Zie hiervoor ook de advertentie in de krant.

Meer berichten