Wisselende vangsten aan de IJssel

Ivo te Kortschot dagwinnaar tweede IJsselcupwedstrijd

GROENLO - Zondag 23 juni stond de tweede IJsselCup-wedstrijd op het programma. Deze keer niet op een maar op twee locaties. Er kunnen geen zeventien deelnemers vissen op een locatie, dan zitten ze te dicht op elkaar; vandaar dat de wedstrijdcommissie heeft besloten om op twee locaties te gaan vissen. Er was een afmelding waardoor er in twee vakken van elk acht deelnemers werd gevist. Vak A Ganzenei en vak B Windmolens. Ivo te Kortschot was de beste van de dag. Remko Stöteler werd tweede, maar blijft over twee wedstrijden bovenaan staan.

Na het loten ging het meteen door naar de stek om op te bouwen, en na een krap uur voorbereiding klonk het beginsignaal. Daarna vlogen de korven naar de gekozen afstand, het grote wachten was begonnen. Vanaf het beginsignaal werd er vis gevangen op het Ganzenei, bij de Windmolens was het een heel ander verhaal.

Ganzenei
Vrijwel iedereen zat vanaf het begin in de vis, Ivo te Kortschot wist met de eerste inzet meteen een mooie kolblei te vangen. Ook bij de andere deelnemers duurde het niet lang voordat de eerste vis de weg gevonden had naar het voer en aas. Het eerste half uur was relatief goed te noemen, daarna werd het zoeken naar het juiste aas om de vis aan de schubben te komen. Het aas waar deze dag de vis op los ging waren floaters (drijvende maden). Opvallend was dat er weinig voorn en winde gevangen werd, het grootste deel van de vangst bestond uit kolblei.

Windmolens
In tegenstelling tot het Ganzenei was het schrapen bij de Windmolens, de vis was moeilijk te verleiden. Zoeken naar het juiste aas en blijven voeren, was het devies. Bij enkele deelnemers duurde het ruim anderhalf uur voordat de eerste aanbeet zich aankondigde. Maar ook hier kwam het toch op gang.

Om 12.00 uur was het tijd om de balans op te maken. De vangsten bij de Windmolens waren niet al te best, die bij het Ganzenei daarentegen waren redelijk tot goed te noemen.
Over het algemeen waren er weinig bonusvissen, maar qua aantallen viel het in vak A wel mee. Er is door de zestien deelnemers 87.725 gram gevangen. In vak A was dit 70.495 gram en vak B 17.230 gram. Na twee wedstrijden staat de teller op 143.005 gram

Uitslag vak A (Ganzenei)
1. Ivo te Kortschot 14.420 gram, 1 punt
2. Remko Stöteler 13.400 gram, 2 punten
3. Dicky Dibbets 13.390 gram, 3 punten

Uitslag vak B (Windmolens)
1. Bennie Leusink 4.270 gram, 1 punt
2. Michael Drees 2.750 gram, 2 punten
3. René Molenveld 2.690 gram, 3 punten

Tussenstand IJsselCup 2019
1. Remko Stöteler 29.180 gram, 3 punten
2. René Molenveld 12.395 gram, 4 punten
3. Bennie Leusink 5.340 gram, 4 punten
4. Ivo te Kortschot 16.090 gram, 7 punten
5. Henk Geurkink 14.985 gram, 7 punten
6. Bennie Rooks 18.490 gram, 8 punten

De eerstvolgende IJsselCup-wedstrijd staat gepland op zondag 28 juli, het parcours word dan weer uitgezet aan het Ganzenei en de Windmolens.Voor die tijd kan er natuurlijk ook naar hartenlust gevist worden. Zo kunnen de liefhebbers van het vissen in de gracht op 2 en 16 juli aan de bak tijden de Open Zomeravondcompetitie.

Meer berichten