De meeste (bijna-)kampioenen van KV Zwolle. Op de foto ontbreken Tessa Rooks en Arno te Brake. Foto: Marijke Smeenk
De meeste (bijna-)kampioenen van KV Zwolle. Op de foto ontbreken Tessa Rooks en Arno te Brake. Foto: Marijke Smeenk

Jurgen te Brake, Carmen Dorsthorst en Wouter Rooks winnaars persoonlijke kampioenschappen KV Zwolle

Algemeen

ZWOLLE - Op zondag 30 juni werden de laatste wedstrijden gehouden om het persoonlijke kampioenschap van KV Zwolle. De eindstand van deze persoonlijke kampioenschappen is ook maatgevend voor de teamindeling van het volgend klootschietseizoen. Op alle drie onderdelen - straat, veld en zetten - werd in zes wedstrijden gestreden om het kampioenschap. Wouter Rooks, Carmen Dorsthorst en Jurgen te Brake kregen de titel bij resp. de jongens, de dames senioren en de heren senioren.

Bij de jongens werd Wouter Rooks kampioen. In zes wedstrijden wist hij een totaal te gooien van 6.492,70 meter. Op de tweede plaats bij de jongens eindigde Jochem Rooks. Aan de hand van de percentages was duidelijk te zien dat de jeugdleden dit jaar beter zijn gaan gooien. De procentenbeker werd dit jaar gewonnen door Jochem Rooks, hij was maar liefst 12,8% beter gaan gooien over alle zes wedstrijden. Wouter eindigde hierbij op de tweede plaats met 12,4% en derde werd Niek Smeenk die zichzelf verbeterde met 12,2% ten opzichte van vorig jaar.
Bij de dames senioren wist Carmen Dorsthorst kampioen te worden, met ruim 300 meter voorsprong op nummer twee Monique te Brake, en op de derde plaats eindigde Tessa Rooks.
Bij de heren senioren wist Jurgen te Brake het kampioenschap binnen te halen met 400 meter voorsprong op de nummer twee Arno te Brake; derde werd hier Niek Smeenk.

Champions tour
Ook werd dit jaar gestreden om de afvaardiging van de Achterhoekse Klootschietersfederatie om de strijd voor deelname aan de champions tour klootschieten met de stalen kloot. Van KV Zwolle deden Jurgen en Arno te Brake mee. Zij eindigden als eerste en tweede bij de selectiewedstrijden en mogen dus mee gaan gooien in de voorrondes van de Nederlandse Klootschieters Bonden in september, om zo een definitieve plaats te bemachtigen voor deelname aan de champions tour.

14 juli
Op zondag 14 juli vanaf 13.30 uur is iedereen welkom bij het clubgebouw van KV Zwolle aan de Berkenhofweg in Groenlo. Mensen kunnen meedoen met straatgooien en veldgooien tijdens het open huis.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant