Terug in de tijd tijdens de Groenlose Vestingdagen. Foto: PR
Terug in de tijd tijdens de Groenlose Vestingdagen. Foto: PR

Plaatjesruilmiddag en straattheater op Vestingdag

GROENLO - Op zondag 21 juli wordt er van 12.00 tot en met 17.00 uur een Vestingdag gehouden in Groenlo. Het knusse vestingstadje gaat terug in de tijd. Ditmaal met veel middeleeuws straattheater en de laatste ruilmiddag van de plaatjesactie.

"Het is opnieuw gelukt om de top van het Nederlandse middeleeuwse straattheater en muziek naar Groenlo te halen", vertelt een enthousiaste Erik Mentink van Groenlo Vestingstad Promotion. "Het Mest Theater, El Capstok en het Theater van de Droom zal iedereen vermaken met hun geweldige acts. Een lust voor het oog. Goet ende Fyn zorgt voor de muziekale noot. en De Leydse Kluchten Compagnie zal korte komische sketches voor het voetlicht brengen over een kwakzalver. Geweldig om te zien!"

Kindervermaak
Er is deze middag ook weer aan de kinderen gedacht. Zij kunnen met Baroen een korte opleiding volgen als Piekenier en Musketier. De Tolletjesmaker zal laten zien hoe je uit een stukje hout een mooi tolletje maakt. Ook het schietspel van de Gelderse Roos is aanwezig.

Ruilmiddag
Vanaf 12.00 uur wordt er in de Oude Calixtuskerk de tweede ruilmiddag gehouden voor de plaatjes van het plaatjesboek Grols Verleden. Een laatste kans voor degene die dit plaatjesboek nog niet vol hebben. Mensen die het boek al vol hebben maar nog in het bezit zijn van dubbele plaatjes, kunnen deze in de Oude Calixtus inleveren en zo anderen helpen hun collectie te completeren.

Toeristische attracties
Veel toeristische attracties zijn deze middagen open, zoals de toren van de Calixtusbasiliek, het Stadsmuseum en de VVV. De Vestingstad Express zal de gasten van Marveld vervoeren naar Groenlo. Diverse ambachten geven demonstraties en de stadsimkerij Grolle en De Oudheidkundige Vereniging Groenlo zijn met een stand aanwezig. En uiteraard is het tussen de bedrijven door goed toeven op de Groenlose terrassen.


www.groenlo.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden