Inter Nos trakteert de 80-jarige Joop Abbink op een vocaal eerbetoon. Foto: Theo Huijskes
Inter Nos trakteert de 80-jarige Joop Abbink op een vocaal eerbetoon. Foto: Theo Huijskes

Vocaal eerbetoon voor 80-jarige Joop Abbink

Verjaardagscadeau van Inter Nos

Door Theo Huijskes

GROENLO - 'Mooi man, het leven is één groot feest. Lalalalalala. Mooi, mooi, mooi man. Zingen in het koor, maar de piano nog het meest!' Vrijdagmorgen om 10.30 uur galmde de zang van mannenzangvereniging Inter Nos door de Notenboomstraat in het centrum van Groenlo. Maar liefst veertig leden van het koor hebben de gelegenheid aangegrepen om de in de straat op huisnummer 13 woonachtige Joop Abbink, muzikaal begeleider van Inter Nos, ter gelegenheid van zijn 80ste verjaardag te verrassen met een spetterend vocaal eerbetoon.

Grollenaar Abbink en zijn vrouw Hannie zijn zichtbaar in hun nopjes met deze spontane serenade. Zeker omdat dirigent Esther Gotink-van der Heijden niet alleen de gezongen tekst heeft afgestemd op de 80-jarige, maar ook nog eens het solo-gedeelte voor haar rekening neemt. Het vocale gedeelte wordt afgesloten met het alom bekende 'Hoera, hoera, hoera, hij leve lang!', waarna Inter Nos-voorzitter Gerard Hekelaar in een korte toespraak de jarige in het zonnetje zet. Al met al een mooi gebaar van een zangvereniging, die gekenmerkt wordt door eensgezindheid, gezelligheid en bovenal aandacht voor elkaar.

Joop Abbink als de jarige tachtiger staat in Groenlo bekend als een groot, plichtsgetrouw muzikant. In dit geval pianist annex organist, die zich bij tal van verenigingen, orkesten en andere formaties op meer dan verdienstelijke wijze heeft waargemaakt en dat nog steeds doet. Zo is Abbink al ruim 60 jaar onafgebroken organist van de Groenlose Hervormde gemeente, voorheen bijna 50 jaar muzikaal begeleider van de gemengde zangvereniging Excelsior en inmiddels al weer bijna 20 jaar muzikaal begeleider van de mannenzangvereniging Inter Nos. Daarnaast verleent hij op de woensdagmorgen muzikale medewerking aan een klein bejaardenkoortje in woonzorgcentrum De Molenberg. Ondanks de leeftijd van 80 jaar denkt Abbink er nog geen moment over na om een punt te zetten achter zijn muzikale activiteiten. Een alom bekende uitspraak van de Grollenaar is dan ook: "Muziek maken moet je blijven doen tot aan je dood!"

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden