Sjaak Hulshof met echtgenote Tjardy en links locoburgemeester Marieke Frank. Foto: Theo Huijskes
Sjaak Hulshof met echtgenote Tjardy en links locoburgemeester Marieke Frank. Foto: Theo Huijskes (Foto: )

Koninklijke Onderscheiding voor Sjaak Hulshof

Grote regisseur gedurende 40 jaar ZSOM

Door Theo Huijskes

GROENLO - "Het liefst sta ik achter de camera, maar het overkomt mij nu dat ik voor de camera plaats moet nemen. Dat ik er deze keer minder moeite mee heb, heeft te maken met die geweldig mooie onderscheiding, die ik zojuist in ontvangst heb mogen nemen. Een Koninklijke Onderscheiding voor mijn persoontje. Een blijk van waardering, waarvan ik vind dat die mij niet persoonlijk toekomt, maar al die vrijwilligers die zich gedurende een periode van veertig jaar hebben ingezet voor de Ziekenomroep Sound Of Music."

Woorden die afgelopen zaterdagmiddag zijn te horen uit de mond van een bescheiden Sjaak Hulshof (60), vanaf de oprichting in 1979 niet alleen het grote brein, maar tevens de belangrijkste spil en op alle terreinen de grote eindregisseur van de populaire, niet alleen in Groenlo maar in de gehele regio op handen gedragen ziekenomroep. De vrijwilligers, die gedurende de afgelopen vier decennia de ZSOM op alle mogelijke manieren en dat met veel elan hebben uitgedragen, zijn deze keer in het Boothuis van stadscafé-restaurant Welgelegen bijeen om in de vorm van een gezellige reünie het jubileumfeest te vieren.

Zeer speciale omroepmedewerker
Het is locoburgemeester Marieke Frank van de gemeente Oost Gelre, die Sjaak Hulshof in het bijzijn van echtgenote Tjardy en zijn op dat moment plotseling ten tonele verschijnende kinderen Marloes en Pim, de versierselen opspeldt, behorende bij het Lidmaatschap in de Orde van Oranje-Nassau. Marieke Frank noemt het grote uithangbord van de ZSOM een zeer speciale omroepmedewerker.
"Jij hebt de ZSOM groot gemaakt dankzij jouw niet te stuiten inzet, jouw inspirerende inbreng en jouw leidinggevende, beter gezegd regisserende kwaliteiten. Dit heeft ertoe geleid dat deze ziekenomroep niet alleen in Groenlo, maar in de gehele regio op handen wordt gedragen en dat in zieken- en verzorgingshuizen van Enschede tot Doetinchem en van Winterswijk tot Lochem. Voor de ZSOM ben jij geen doorsnee-vrijwilliger. Jij bent iemand die alle voorbijkomende klussen oppakt, van cameraman tot eindregisseur en terloops ook nog bereid is om bestuursfuncties als secretaris en penningmeester ter hand te nemen."

Zieken en bejaarden blijven onze doelgroep
Voorafgaande aan de uitreiking van de Koninklijke Onderscheiding is het ZSOM-voorzitter Hans Huitink, die de inmiddels veertigjarige geschiedenis nog eens de revue laat passeren. Huitink laat daarbij weten dat destijds in 1979 op instigatie van Molenberg-directeur Niek Beurskens wijlen Jos Evers en Sjaak Hulshof de belangrijkste initiators zijn van een organisatie, die nu al veertig jaar wordt omarmd door met name zieken en bejaarden.
"En dat willen wij met elkaar nog jaren blijven doen, want deze doelgroep stond altijd en blijft ook nu en in de toekomst altijd centraal staan", aldus Huitink, die ook nog aandacht schenkt aan Radio Vestingstad. Een onderdeel dat met name in de periode 1993-2000 veel furore maakt.
De jubileumviering van de ZSOM, in dit geval een gezellig reüniefeest ten behoeve van alle voormalige en huidige vrijwilligers, wordt na afloop van het officiële gedeelte nog enkele uurtjes voortgezet, waarbij de nodige herinneringen worden opgehaald en tegelijkertijd nieuwe ideeën worden aangedragen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden