PV De Blauwe Doffer twee dagen en drie wedstrijden actief

OOST GELRE - Postduivenvereniging De Blauwe Doffer heeft een druk weekend achter de rug. Vrijdag 12 juli stond een overnachtvlucht op het programma; zaterdag 13 juli was er een midfondvlucht én een jongeduivenvlucht.

De overnachtvlucht op vrijdag had een formidabele afstand. Gevlogen werd vanuit het Franse Dax. Door 18 duiven van 6 liefhebbers moest een afstand worden overbrugd van liefst 1075 kilometer. Er waren drie prijzen te winnen. Gelost om 13.30 uur werd pas de volgende dag het hok bereikt. De eerste prijsduif was om 16.20.21 uur voor W. te Vruchte. De laatste prijsduif werd geklokt door R. Spranger.

Uitslag overnachtvlucht
M. te Vruchte wint de eerste prijs en wordt 8e in de C.C, in totaal scoort hij 1 uit 5. Tweede wordt M. van Melis met 1 uit 3. Derde is R. Spranger met 1 uit 4.

Op zaterdag werd door De Blauwe Doffer dus gestreden aan twee fronten. Enerzijds de midfondvlucht vanuit Dizy-le-Gros en anderzijds de jongeduivenvlucht vanuit Bierges. Wat betreft de weerscondities: er was sprake van lage bewolking in de hele Benelux die in de ochtend zou breken. Gekeken werd naar een geschikt moment van lossing, maar dat zou relatief laat worden. Er was 's middags kans op buien en de straffe wind kwam uit de noordhoek. Er waren betere condities te bedenken.

Dizy-le-Gros ligt in Frankrijk op een afstand van 338 kilometer. Door tien liefhebbers werden 88 duiven aangeleverd die voor een prijzentotaal zorgden van zo'n dertig stuks. Gelost om 11.30 uur was de eerste prijsduif om 16.12.29 uur voor S. Breuer. De laatste prijs kwam op naam van de combinatie Heezen-Goossens.

Uitslag midfondvlucht
S. Breuer wint de eerste prijs, met 5 uit 8 slaagt hij er wederom in om een prima prijspercentage te realiseren. Tweede is H. Goossens met 3 uit 10. M. Kl. Falckenborg wordt goede derde met 13 uit 18.

Bierges is de Belgische losplaats van waaruit 84 duiven van zeven liefhebbers om 12.15 uur het sein tot lossing hoorden. Op grond van het aantal ingekorfde duiven zaten er 28 prijzen in het spel. M. Kl. Falckenborg scoorde de eerste prijs en de laatste prijs werd door N. Knuth geconstateerd.

Uitslag jongeduivenvlucht
M. Kl. Falckenborg is eerste, heeft 6 duiven bij de eerste 10(!) en scoort in totaal 15 uit 33. De tweede plaats wordt bezet door N. Knuth met 4 duiven bij de eerste 10 en in totaal 8 uit 19. Derde wordt C. Verbeeten met 2 uit 8.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden