Voorzitter Ben Verheij (links) overhandigt de cheque aan Willy Vaags en Nicole Rouwmaat. Geheel rechts penningmeester Ben Oosterhuis. Foto: Theo Huijskes
Voorzitter Ben Verheij (links) overhandigt de cheque aan Willy Vaags en Nicole Rouwmaat. Geheel rechts penningmeester Ben Oosterhuis. Foto: Theo Huijskes

Cheque van 1.000 euro voor natuurspeelplek Ravott'n

Belangenvereniging geeft eerste aanzet tot uitbreiding

GROENLO - Een tweetal bijzonder blije vrijwilligers - Willy Vaags en Nicole Rouwmaat - van de natuurspeelplek Ravott'n in het stadspark De Grolse Weiden heeft afgelopen vrijdagmiddag een cheque ter waarde van 1.000,00 euro in ontvangst mogen nemen van Belangenvereniging Groenlo. Namens deze vereniging waren het voorzitter Ben Verheij en penningmeester Ben Oosterhuis, die in het park de welkome cheque overhandigden.

Vrijwilligers gezocht
Op 19 oktober is het een jaar geleden dat de Natuurspeelplek aan de Halve Maanweg officieel werd geopend. Ondanks dat er richting het eenjarig bestaan nog enkele (vakantie)maanden zijn te gaan, spreekt de vrijwillige beheergroep nu reeds van een groot succes. "Het is een verrijking voor Groenlo en daarnaast een alom gewenste invulling van het Stadspark De Grolse Weiden", aldus hoofdvrijwilliger Willy Vaags. "Wij hebben alleen meer vrijwilligers nodig, vandaar dat ik deze gelegenheid aangrijp om een oproep te doen. Wij zijn op dit moment met ons vieren, naast mij de dames Nicole Rouwmaat, Joske Elsinghorst en Maria van der Post. Zonder de vrouwelijke inbreng tekort te willen doen, hebben wij voor tal van zaken vrijwillige mannelijke inzet nodig. Dit hoeft niet wekelijks, maandelijks dan wel structureel te zijn, ook hulp op incidentele basis is van harte welkom. Belangstellenden kunnen telefonisch contact met mij opnemen: 06-55965438."

Uitbreiding speeltoestellen
Het huidige viertal vrijwilligers heeft nu sponsoren en organisaties aangeschreven om een uitbreiding van het aantal speeltoestellen te kunnen financieren. Willy Vaags daarover: "Wij willen graag een vogelnestschommel aanschaffen. Een ronde schommel met een doorsnee van 1,25 meter, waarin enkele kleine kinderen tegelijkertijd plaats kunnen nemen. Naast een specifieke zandbak willen wij tevens een kabelbaan realiseren. Deze laatste uitbreiding is niet alleen voor de jeugd, maar ook voor ons als beheergroep een uitdaging. Wij hebben hier een ideale plek voor op het oog, alwaar een kabelbaan kan worden gerealiseerd met een lengte van 60 tot 70 meter. Indien er alleen goedkeuring is voor een baan van 50 meter, zijn wij daarmee ook tevreden. Vandaar dat wij voor dit alles op zoek zijn naar sponsoren en daarbij direct of indirect openstaan voor alle mogelijke donaties en giften."
Voorzitter Ben Verheij van Belangenvereniging Groenlo geeft aan dat de doelstellingen van de Groenlose Natuurspeelplek Ravott'n helemaal passen in het bestuursbeleid van de Grolse belangenorganisatie. "Onze insteek is te allen tijde gericht op belangenbehartiging van de totale gemeenschap Groenlo. Hopelijk zet onze donatie van € 1.000,00 in ons mooie Grolle aan tot meerdere donaties dan wel giften!"

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden