Foto: Theo Huijskes
Foto: Theo Huijskes

Oproep: doe je dubbele plaatjes in de bus

Algemeen

Oudheidkundige Vereniging wil derde ruilmiddag organiseren

Door Theo Huijskes

GROENLO - Het inmiddels reeds als uniek aangemerkte plakboek 'Grepen uit het Grols Verleden' is bijzonder in trek en dat bij jong en oud in Groenlo en daarbuiten. Een en ander mag worden afgeleid aan de nog steeds toenemende oproep van belangstellenden om andermaal een ruilmiddag te gaan organiseren. Dit signaal wordt erg serieus genomen door het bestuur van Oudheidkundige Vereniging Groenlo, dat voornemens is om binnenkort met de datum en het tijdstip naar buiten te treden, waarop het een en ander zal gaan gebeuren.

Zoals bekend is het de laatste jaren op alle manieren actief aan de weg timmerende Groenlose Oudheidkundige Vereniging, die op verzoek van Supermarkt Albert Heijn uit Groenlo de bouwstenen heeft aangedragen voor het inmiddels door een record aantal Grollenaren begeerde plakboek. Om iedereen in de gelegenheid te kunnen stellen om het boek compleet te krijgen, lees alle plaatjes te bemachtigen, zijn er reeds een tweetal ruilmiddagen georganiseerd.

De eerste ruilmiddag vond plaats op zaterdag 22 juni in Sociaal Cultureel Centrum De Mattelier en de tweede ruilmiddag was op zondag 21 juli in De Oude Calixtus een programmaonderdeel van de Vestingstad 2019. Beide ruilmiddagen zijn zeer succesvol verlopen, getuige de constatering dat talrijke belangstellenden op die dagen hun plakboek hebben kunnen vullen.

Ondanks dit succes wordt er nog steeds aan de bel getrokken door mensen, die nog te maken hebben met een incompleet plakboek. Om ook die categorie verzamelaars tegemoet te kunnen komen, is het de bedoeling dat iedereen zijn of haar dubbele plaatjes deponeert in een speciaal daarvoor bij Albert Heijn opgestelde bus. Zodra er voldoende resterende plaatjes zijn aangereikt, zal de Oudheidkundige Vereniging naar buiten treden met nader nieuws over een derde ruilmiddag.

Het zal derhalve iedereen duidelijk zijn dat deze actie staat of valt met het inleveren van voldoende plaatjes. Daarom via deze krant een oproep aan mensen die hun boek nog niet vol hebben om hun dubbele plaatjes in te leveren, maar daarnaast tevens een oproep aan mensen die hun boek reeds vol hebben, maar nog over hebben. Wanneer u zorgt voor inlevering van die plaatjes, helpt u andere mensen om hun boek ook vol te krijgen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant