De woonwagen van Gery Groot Zwaaftink, die hij gebruikt bij zijn optredens. Foto: Gery Groot Zwaaftink
De woonwagen van Gery Groot Zwaaftink, die hij gebruikt bij zijn optredens. Foto: Gery Groot Zwaaftink

Kiek'n wat 't wud-toer van Gery Groot Zwaaftink

ACHTERHOEK - De Vordense muzikant, troubadour en verhalenverteller Gery Groot Zwaaftink is al sinds juli op toer met zijn 'Kiek'n wat 't wud'-programma met liedjes en verhalen in het Achterhoeks dialect. Zo voerde zijn tocht al langs Doesburg, Almen en Vorden. Met zijn woonwagen doet hij tussen 12 en 21 augustus verschillende campings in Winterswijk en omgeving aan, is hij op 22 augustus op de Aaltendagen en op 28 en 29 september op de Naoberdagen bij Erve Kots te Lievelde.

De campingtochten maakt hij voor het vijfde jaar. Dit jaar heeft hij op verzoek van het Cultuur- en Erfgoedpact Achterhoek zijn tocht uitgebreid met de bedoeling ook toeristen van buiten de Achterhoek kennis te laten maken met de Achterhoekse cultuur en taal. Want dat gebeurt bij deze muzikant op humoristische en boeiende wijze. Zo maakt men in het verhaal ''n hundje als medicijn' kennis met varkensboer Jan Haverkamp die aan de drank verslaafd is, wordt het afscheid van de boerderij bezongen in 'Veur de laatste keer aover den akker' en in 'Mag het 'n betje minder' wordt een pleidooi gehouden voor een minder jachtig leven.

Bij slecht weer vindt het optreden plaats in zijn woonwagen waar de door hem zelf ontworpen glas in lood ramen de kleurrijke sfeer van de liedjes versterken.

De meeste optredens van de 'Kiek'n wat 't wud'-toer van 12 tot en met 21 augustus langs diverse campings in Winterswijk en omgeving vinden plaats rond 19.30. Informatie over locaties is verkrijgbaar via 06-28526262.
Op donderdag 22 augustus van 15.00 tot 21.30 uur treedt de troubadour op tijdens de AaltenDag in het centrum van Aalten, en op 28 en 29 september is hij van 10.00 tot 18.00 uur regelmatig te horen op de Naoberdagen bij Erve Kots in Lievelde.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Wat vindt u?

Moet de naam van ons treinstation worden veranderd?Reageren!