Henny Roerdink is de nieuwe schutterskoning van Holterhoek. Foto: PR
Henny Roerdink is de nieuwe schutterskoning van Holterhoek. Foto: PR (Foto: )

Henny Roerdink nieuwe Schutterskoning Holterhoek

HOLTERHOEK - Het was wat eerder dan andere jaren, maar dat heeft totaal geen invloed gehad op de sfeer bij het volksfeest van Holterhoek. Kermis, toneel, spellen, koningsschieten en feestavonden hielden de bewoners op 1, 2 en 3 augustus uitgebreid bezig.

Het weekend begon al op donderdagavond, met een toneelavond waarin (oud-)Holterhoekers onder de naam 'Kan wat worden (of neet)' een mooi toneelstuk op de planken zetten. Er was veel animo voor, want er werden maar liefst 360 kaarten verkocht. De toneelvoorstelling werd twee jaar geleden voor het eerst opgezet, en het is de bedoeling dit succes om het jaar te herhalen.
Vrijdagochtend stroomde de Holterhoek leeg om het schutterskoningspaar en de jeugdkoning van vorig jaar op te halen. Bij terugkomst op het feestterrein stond er een goed verzorgde brunch klaar die de ruim 200 bezoekers zich goed lieten smaken. In de middag stond er volleybal, ballontrappen en krattendans op het programma. Het weer werkte tot het midden van de middag mee: de laatste paar wedstrijden, waaronder de finale werden gespeeld in de regen. Maar de nuchtere Holterhoekers klaagden daar niet over, ze waren maar wat blij met de regen in dit droge seizoen. De eindstrijd bij het volleybal ging tussen de finalisten van vorig jaar: de Noachweg en 'Camping Helmers' en werd door het 'campingteam' gewonnen. De vrijdag werd afgesloten met een gezellige avond onder muzikale klanken van de Ploddeband. Er waren meer bezoekers dan andere jaren, namelijk 200.
Zaterdag stond het vogelschieten op de planning. Na 506 schoten schoot Henny Roerdink de vogel eraf waarna hij samen met de koningin Marlien Roerdink en jeugdkoning Joost Penterman gehuldigd werd. Hun overwinning werd goed gevierd en in de avond maakte de band Curls on Fire er een mooi feest van. De 300 bezoekers genoten.
Al met al kan de Holterhoek terugkijken op een geslaagd weekend. En nu is het meer dan een jaar wachten op de volgende editie: in 2020 is de Holterhoekse kermis op 21 en 22 augustus.

Uitslagen
Ballontrappen t/m 6 jaar: 1. Maud klein Avink; 2. Sien Grootholt; 3. Jelte Broshuis.
Ballontrappen 7-12 jaar: 1. Jochem Wielens; 2. Marijn Penterman; 3. Nick de Haan.
Krattendans 0-12 jaar: 1. Jochem Wielens; 2. Marijn Penterman; 3. Chelsey Bittebroek.
Krattendans volwassenen: Ronni Roerdink.
Jeu de boules: team Silke Penterman, Joris Post en Winanda Wielens.
Balgooien: 1. Gijs Helmers: 2. Bram Helmers; 3. Wourens Roerdink.
Ringfietsen: 1. Ronni Roerdink; 2. Kevin Bennink; 3. Els Meekes.
Jeugd vogelschieten: rechtervleugel: Tom Penterman; linkervleugel: Lisa de Haan; kop: Alexia Derksen; staart: Jorg Wopereis; romp (en Jeugdkoning) Joost Penterman.
Vogelschieten: hals: Gilbert Heutinck; linkervleugel: Tom Bollen; rechtervleugel: Elly Geverinck; staart en romp (en Schutterskoning): Henny Roerdink

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden