Vlnr. Silvio Gelink (beste Groenlose visser), midden winnaar Willem Oldenmenger en rechts Henk Bargerman die tweede werd. Foto: PR GHV
Vlnr. Silvio Gelink (beste Groenlose visser), midden winnaar Willem Oldenmenger en rechts Henk Bargerman die tweede werd. Foto: PR GHV

Viswedstrijd Open Groenlose om het Grolse kanon gewonnen door Willem Oldenmenger uit Dieren

Silvio Gelink met derde plek beste Grollenaar

GROENLO - Zaterdag 3 augustus deden maar liefst 43 vissers een gooi naar de titel winnaar van de Open Groenlose 2019, om zodoende het felbegeerde Grolse Kanon in het bezit te krijgen.

Deze wedstrijd werd al voor de 38ste keer gehouden aan de boorden van de stadsgracht. De parcoursbouwers Hennie Wildenborg en Henk Migchielsen hadden een mooi parcours uitgezet aan de Grolse gracht, bestaande uit vier vakken. Na het welkomstwoord en briefing werd er om 7.00 uur geloot en vertrokken de vissers naar hun plek om daar alles in gereedheid te brengen voor het beginsignaal, dat om 8.30 uur zou klinken.
Het was prachtig visweer: droog, bewolkt en niet te warm. Maar de deelnemers hadden wel te maken met een weersomslag de dagen voorafgaand aan de wedstrijd. Hoe zou dat uitpakken op de vangsten, was de prangende vraag. Al heel snel werden de eerste vissen gevangen, maar niet overal. De brasems lieten het deze wedstrijd afweten; her en der werd een exemplaar gevangen.
Nadat om 12.30 uur het eindsignaal had geklonken, kon de balans worden opgemaakt. Het aantal vissen en het gewicht is bepalend voor de einduitslag. Je moet dus altijd een mix hebben van veel vis en een hoog gewicht. In totaal waren er deze wedstrijd 1.346 vissen gevangen die samen een gewicht hadden van 40 kilo en 470 gram. De winnaar werd uiteindelijk Willem Oldenmenger uit Dieren met 80 vissen die samen 2.105 gram wogen. Beste Grolse visser was Silvio Gelink die uiteindelijk derde werd met 50 vissen die samen 2.435 gram wogen.
Voorzitter Erik Mentink reikte na afloop in de kantine van de Grolse Boys de prijzen uit en sprak van een zeer geslaagde wedstrijd. Ook bedankte hij alle vrijwilligers "die er voor gezorgd hadden dat deze mooie viswedstrijd vlekkeloos verliep".

Einduitslag
1 Willem Oldenmenger: 3 punten, 80 vissen, 2.105 gram, 1 vakpunt
2 Henk Bargerman: 3 punten, 72 vissen, 1.725 gram, 1 vakpunt
3 Silvio Gelink: 3 punten, 50 vissen, 2.435 gram, 1 vakpunt
4 Rene Molenveld: 4 punten, 45 vissen, 2.380 gram, 1 vakpunt
5 Henk Geurkink: 4 punten, 54 vissen, 1.100 gram, 2 vakpunten

De totale uitslag is te vinden op http://www.visseningroenlo.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Wat vindt u?

Moet de naam van ons treinstation worden veranderd?Reageren!