Jimmy en Yvette. Foto: Mark Ebbers
Jimmy en Yvette. Foto: Mark Ebbers (Foto: )

Jimmy stopt na 35 jaar

GROENLO – Na 10 jaar de Pyramide en 25 jaar Pepijn stopt Jimmy met zijn Grolse horeca-activiteiten. "Helaas wat eerder dan gepland, mede vanwege gezondheidsklachten van mij – hernia – en vooral van Yvette", aldus de 66-jarige exploitant. Hij ziet het voor hemzelf ook als pensioen, voor zijn 57-jarige partner is het daarvoor eigenlijk nog te vroeg.

Door Mark Ebbers

Ze leerden elkaar 23 jaar geleden kennen, twee jaar nadat Jimmy op de locatie van La Grillada zijn Pepijn begon. Yvette was gast bij Pepijn, ging toen in de bediening werken en werd daarna Jimmy's levenspartner. In een gezamenlijke verklaring laten ze weten: "Het is met pijn in ons hart maar we zijn aan rust toe. Rust en operatie hebben nu voorrang, details zijn niet relevant. Als je samen een bedrijf runt, ben je kwetsbaar, maar we hebben veel overwonnen en we zijn trots. Op de vele jaren die we overleefd hebben, ook tijdens en na de crisis. Dat komt ook omdat we privé met weinig gelukkig zijn zolang we elkaar maar hebben. Om dat te behouden kiezen we nu voor onszelf en gaan we stoppen. We willen met name de mensen bedanken die altijd ons het vertrouwen hebben gegeven en het ons hebben gegund en de rest … ach, niet iedereen kan van je houden. We willen onze collega's bedanken voor de goede samenwerking."

Pepijn is voor het laatst geopend op zondag 11 augustus, op de dag van de derde Grolse Braderie. Yvette heet namens Jimmy iedereen welkom, maar hoopt op – indien nodig – begrip: "Mensen zullen begrijpen dat we voor de laatste dagen voorzichtig zijn met het inkopen, dus het kan zijn dat het gevraagde niet meer op voorraad is."

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden