Foto: Marieke Adema-van Zon
Foto: Marieke Adema-van Zon

Tractor Sterrit en Trekkerbal 2019 dit jaar nog bruter

LIEVELDE - Zaterdag 24 augustus wordt de zevende editie van de Tractor Sterrit verreden met aansluitend het Trekkerbal. Met optredens van onder andere Boh Foi Toch en een speciale kinderweide met ludieke activiteiten is het evenement ook voor bezoekers zonder tractor zeer de moeite waard.

Tractor Sterrit
Met ruim 200 tractoren in alle soorten en maten is de start voor toeschouwers een waar spektakel. Van oldtimers van bijna 100 jaar oud tot de nieuwste tractoren die vers van de fabrieksband afrollen. Om 12.00 uur is iedereen van harte welkom bij Lensink Constructie-Machines in Lievelde voor koffie met krentenwegge waarna de deelnemers van start gaan. Het belooft weer een mooie tocht door de Achterhoek te worden met brute verrassingen. Inschrijven voor de sterrit kan tot 16 augustus via www.tstl.nl (of tot het maximum van 250 tractoren). Kosten voor deelname bedragen 10 euro per persoon.

Trekkerbal
Wanneer alle rook van de Tractor Sterrit is opgetrokken barst om 19.00 uur het Trekkerbal los. Een unieke combinatie van brullende gitaren, dance, Achterhoekse gezelligheid, bier en tractoren. De hal van Lensink Constructie-Machines wordt omgetoverd tot een bruisend festivalterrein. Aan alles is gedacht om er een brute ervaring van te maken. Vanaf 19.00 uur is de entree 8 euro per persoon (ben je voor 19.00 uur binnen, dan is de entree gratis).

Line-up:
Buitenpodium De Deale: The Dudes of Hengel
Twee multi-instrumentale Dudes met een passie voor country & rock 'n roll. Vergeten western hits en rock 'n roll-klassiekers razen over de Achterhoekse prairie. Vanaf 16.00 uur (direct na de Tractor Sterrit) is het gemeudelijk genieten van dit heerlijke bandje.

Mainstage: Duckweed
Driemansformatie van eigen bodem. Vol overtuiging worden nummers van AC/DC, The White Stripes, CCR en The Monkees ten gehore gebracht. Betrap jezelf op het spelen van luchtgitaar en brul mee met bekende nummers van toen en nu.

Mainstage: Boh Foi Toch
Uitbundig, gezellig en onvervalst Achterhoeks. Bijna 30 jaar geleden ontstaan en tegenwoordig niet meer weg te denken uit de Achterhoekse cultuur. Zing mee met hits als 'Beernd van Kuperi-j', 'Vrouw Begeerdink', 'Nen Amerikaan' en natuurlijk niet te vergeten 'Landbouw­werktugen­vereniging'.

Mainstage: DJ Powershift
De nu al legendarische DJ Powershift schakelt moeiteloos de complete avond aan elkaar met uiteenlopende koppelingsplaatjes en keer op keer vol gas. Van classics uit de jaren '70 tot balenpers hardcore, niets is hem te gek.

Kinderweide
Ook aan de kinderen en overige geïnteresseerden zonder tractor is gedacht. Het terrein van Lensink is overdag gratis toegankelijk voor een hapje en een drankje. Om 15.00 uur start het programma in de speciaal ingerichte kinderweide. Terwijl papa en mama nog een biertje bestellen is er voor de jongste bezoekers van alles te beleven. Van boerenspellen tot rodeostier en van klimwand tot een parcours voor tuintrekkers. Ook kun je geschminkt worden, ondertussen een ijsje eten en even stoom afblazen op het grote springkussen. Aan het eind van de middag ontvangen alle kinderen een leuke attentie. Onder toeziend oog van de aanwezige toeschouwers gaan de kinderen in verschillende leeftijdscategorieën van start tijdens de Kramp Traptrekkerrace. De organisatie hoopt op veel animo, dus vergeet niet je traptrekker mee te nemen. Immers, jong geleerd is oud gedaan.

Kijk voor meer informatie op www.tstl.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Wat vindt u?

Moet de naam van ons treinstation worden veranderd?Reageren!