ZSOM tv-programma week 32

GROENLO - Iedere week wordt het tv-programma van de ZSOM op verschillende momenten uitgezonden in De Molenberg te Groenlo. Ook in week 32 zijn er weer verschillende programma's te bekijken.

Poolse kinderen te gast in Borculo
Dit jaar vangt de Borculose afdeling van Pax Kinderhulp weer Poolse kinderen op die lijden aan de chronische ziekte diabetes mellitus type I. Het is de 34ste keer dat patiëntjes uit het Poolse Katowice een leerzame en vooral plezierige vakantie mogen beleven in Borculo. Al jarenlang maakt de ZSOM opnames van alle activiteiten die deze kinderen mee kunnen maken en maakt hiervan een dvd. Die krijgen alle kinderen bij hun vertrek mee om thuis nog eens terug te kunnen kijken naar hun vakantie in Nederland. Bij de ZSOM deze week het eerste deel van dit beeldverslag.

Openluchtspel Markelo
Op 19 juli heeft de ZSOM opnames gemaakt van het openluchtspel 'Zo greun as grös', dat totaal tien keer werd opgevoerd in de Kösterskoele te Markelo. Het is een openluchtspel met veel humor, actie, voertuigen en dieren. Het stuk is geschreven door Willem Wilterdink en vervolgens bewerkt door het regieteam van de Kösterkoele.
Waar gaat het over? Een professor heeft voor zijn rust een huisje gekocht op het platteland. Hier krijgt hij te maken met de gebruiken van de buurt. Zijn dochter die met hem meegekomen is vindt het maar niets in de 'rimboe'. Dat verandert als ze kennismaakt met de buurman, een jonge boer. De professor, op zijn beurt, krijgt criminelen op zijn dak die hem zijn 'levenswerk' afhandig proberen te maken. Het eerste bedrijf deze week bij de ZSOM.


Kijk ook op www.zsom.nl en youtube: u kunt kijken naar verschillende reportages en natuurlijk het regiojournaal.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden