Maxime Bennink in haar nieuwe omgeving. Foto: PR Reading FC
Maxime Bennink in haar nieuwe omgeving. Foto: PR Reading FC

Maxime Bennink maakt overstap naar Reading FC

GROENLO - Niets veranderlijker dan het wereldje van het profvoetbal. Zo weet ook Maxime Bennink (22) inmiddels. Verlengde de Grolse onlangs nog haar contract bij PEC Zwolle met een jaar, gisteren werd haar oversteek naar Engeland beklonken. Daar komt ze komend seizoen uit voor Reading FC, uitkomend in de Women's Super League in Engeland. De jeugdinternational van Oranje O-23 tekende een contract voor een jaar.

Door Henri Walterbos

Maxime kwam uit voor PEC Zwolle vanaf 2016, na eerst twee seizoenen bij FC Twente Vrouwen onder contract te hebben gestaan. Ze speelde 74 wedstrijden voor PEC, waarin ze vijftien keer scoorde. Daarvoor kwam ze uit in de jeugd van sv Grol, waar ze speelde in jongensteams. Ondanks dat ze bijgetekend had werd de stap na goed overleg naar de hoogste divisie van Engeland tóch mogelijk gemaakt. Technisch manager Sebastiaan Borgardijn hierover op Facebook PEC Zwolle Vrouwen: 'Hoewel het voor de club een flinke aderlating is dat Maxime zo kort voor de competitiestart vertrekt, zijn we ook wel trots dat wij opnieuw een speelster afleveren aan een club uit de Engelse Super League. Vorig seizoen bewandelde Esmee de Graaf (West Ham United red.) namelijk ook al die weg. Maxime had onlangs inderdaad haar contract verlengd, maar wij wisten dat zij een vurige droom had om in het buitenland te spelen. Maxime is jong, talentvol en heeft in Zwolle altijd een prima houding gehad, zowel op als naast het veld. We gunnen haar daarom dit nieuwe hoofdstuk in haar leven en wie weet zien we haar nog eens bij PEC Zwolle terugkeren. Namens de club wens ik Maxime heel veel succes in Engeland en bedank ik haar voor wat ze de afgelopen drie jaar heeft laten zien. Inmiddels zijn we intern al druk bezig om te kijken hoe we de selectie verder vorm kunnen gaan geven."

Ook haar nieuwe club kondigde de komst van Maxine groot aan: "Reading FC Women are very pleased to announce the signing of Dutch and youth international forward Maxime Bennink, who joins the Royals from PEC Zwolle on a one-year deal." (Reading FC Women is erg blij te kunnen bekendmaken dat de jeugd-international en aanvalster Maxime Bennink een contract van een jaar heeft getekend bij Reading; red.)

Vandaag sluit Maxime aan bij haar nieuwe teamgenoten en heeft ze haar eerste teamactiviteit.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden