De deelnemers aan de laatste jeugdviswedstrijd. Foto: PR GHV
De deelnemers aan de laatste jeugdviswedstrijd. Foto: PR GHV

Veel deelnemers aan uitgestelde jeugdviswedstrijd Hartreize

Debutant Ibrahim wint nipt van Jesse met 1 vis verschil

GROENLO - Na twee afgelastingen vanwege de extreme hitte en een viswedstrijd met regen, hadden de jeugdige vissers ditmaal wel het weer mee. Gevist werd er woensdag 7 augustus aan de vijver bij de Hartreize. Dit was in principe de inhaalwedstrijd van 25 juli toen het meer dan 40 graden werd in Groenlo. En het dus niet verantwoord was om te vissen.

Enthousiast
Het enthousiasme onder de Groenlose jeugd kent op dit moment geen grenzen. Veel jeugdige vissers vertoeven dagelijks bij de vijvers aan de Wagenmaker en de vijver van de Hartreize. Ook deze 7de augustus weer gevist aan de vijver van de Hartreize, door maar liefst 17 deelnemers, waaronder negen nieuwe deelnemers ten opzichte van de vorige wedstrijd. Volgens de organisatie was het een waar visfeest. Om 18.30 uur klonk het beginsignaal en meteen werden de eerste vissen gevangen. De deelnemers werden ook nu weer met raad en daad bijgestaan. "We hebben een apart registratiesysteem moeten ontwikkelen want het turven van de vis is niet meer bij te houden voor de controleurs. Daarom hebben alle kinderen een grote emmer bij zich staan waar ze de gevangen vis tijdelijk in kunnen doen. Om het half uur komen de controleurs langs om de vis te tellen en ze weer terug te zetten. Maar de emmers zijn weer in no-time vol", aldus een zegsman van de organiserende Groenlose Hengelsport Vereniging (GHV),

Nog nooit gevist
Ook doen er altijd kinderen mee die zelf geen hengel hebben, die kunnen ze dan even lenen van de GHV. Zo ook Joey Willemsen en z'n vriendje Ibrahim Salih. Ibrahim is statushouder en had nog nooit in z'n leven gevist. Met een paar aanwijzingen van de vrijwilligers van de GHV had hij het vissen ook al snel onder de knie. Hij bleef maar vangen en vangen. Hij ving er maar liefst 75 en vond het zelf erg mooi.
Na afloop reikte voorzitter Erik Mentink de prijzen uit en nodigde iedereen uit om mee te doen met de kermisviswedstrijd van zondag 18 augustus. De finale van de jeugdcompetitie wordt gevist op woensdag 21 augustus in de stadsgracht. "We verzamelen dan om 17.45 uur bij de Maliebaan. Het belooft een zeer spannende eindstrijd te worden. Ook al heb je de vorige wedstrijden niet meegedaan ben je van harte welkom. Ook als je geen hengel hebt." Hij bedankte alle vrijwilligers die deze jeugdwedstrijd hebben mogelijk gemaakt.

Uitslag 07-08-2019
1. Ibrahim Salih 75 vissen
2. Jesse Remmelink 74 vissen
3. Thijn Luttikholt 62 vissen
4. Twan Remmelink 47 vissen
5. Divano Koster 45 vissen
6. Gijs Abbink 41 vissen
7. Storm Motzer 40 vissen
8. Laurent Scholte van Mast 39 vissen
9. Wes Vije 35 vissen
10. Dior Overkamp 33 vissen
11. Ivar Kroekenstoel 32 vissen
12. Lars Kroekenstoel 30 vissen
13. Tim Abbink 29 vissen
14. Bart Kuipers 28 vissen
15. Siem te Morsche 27 vissen
16. Joey Willemsen 25 vissen
17. Mies Wouters 21 vissen
Totaal: 683 vissen

Meer berichten