Buurtschap Zwolle bij Groenlo in de ban van ‘Zomer in Gelderland’. Foto: PR
Buurtschap Zwolle bij Groenlo in de ban van ‘Zomer in Gelderland’. Foto: PR

Zwolle is klaar voor 'Zomer in Gelderland'

Onder het motto: 'Met mekare ….. veur mekare!'

Door Theo Huijskes

ZWOLLE - Geïnspireerd en gedreven door het motto 'Met mekare ….. veur mekare!', maakt het buurtschap Zwolle bij Groenlo zich op voor het in de gehele provincie populaire televisieprogramma 'Zomer in Gelderland' van Omroep Gelderland. Op donderdag 22 augustus aanstaande is het zover. Onder aanvoering van de contactgroep Zwolle zal dan op het evenemententerrein 't Strootman aan de Oude Klaverdijk de delegatie van Omroep Gelderland onder aanvoering van presentatrice Angelique Krüger worden ontvangen voor een sfeervolle, tevens spetterende dag.

Naast onder andere plaatsen als Terborg, Elden, Nederasselt en Angerlo, is het slechts circa 620 inwoners tellende Zwolle uitverkoren om aan het tv-programma deel te nemen en daarbij tegelijkertijd een lucratieve geldprijs in de wacht te kunnen slepen. Overigens nemen in totaal twintig plaatsen dan wel buurtschappen deel aan dit in de zomer veel bekeken, in de gehele provincie Gelderland erg populaire programma.

Geldprijs te verdienen
Reeds om 9.00 uur op de morgen van de 22ste augustus is de radio- en tv-ploeg van Omroep Gelderland op 't Strootman in Zwolle aanwezig om opnames te maken. Daarbij zullen meerdere interviews worden afgenomen, die tussen 10.00 uur en 11.00 uur live via de radio zijn te beluisteren. Daarnaast wordt de gemeenschap Zwolle de gelegenheid geboden om een bedrag van maximaal 1.000 euro te verdienen bij het uitvoeren van een viertal opdrachten. Hierbij zal een deskundige jury de uitvoering van deze opdrachten beoordelen.
Dat het een en ander leeft in Zwolle, valt af te leiden aan het gegeven dat er reeds geruime tijd een team, bestaande uit circa tien personen van diverse verenigingen binnen het buurtschap, is samengesteld. Onder aanvoering van coach Emily Halleriet worden de nodige voorbereidingen getroffen om op de dag zelf een topprestatie te kunnen leveren. Daarbij ligt een verborgen moeilijkheidsaspect op de loer. Dit omdat het team pas op de dag zelf te horen krijgt wat de daadwerkelijke inhoud van de opdrachten is.

Gezellige avond na afloop
Overigens is er wel één extra opdracht bekend, omdat deze geldt voor de gehele gemeenschap Zwolle. Op de dag zelf dienen er namelijk om 18.00 uur driehonderd personen op 't Strootman aanwezig te zijn. Alleen hiermee kan al een bedrag van 250 euro worden geïncasseerd. Teamcoach Emily Halleriet roept derhalve iedereen op om tijdig naar 't Strootman te komen. "Neem gezinsleden, familieleden, buren, vrienden en bekenden mee. Samen maken wij er de gehele dag en in het bijzonder na afloop van de uitzending een gezellige avond van in de feesttent. Deze is hiervoor al vroegtijdig ingericht. Naast het vanaf 19.00 uur kunnen nuttigen van de gewenste drankjes alsmede een heerlijke hap in de directe nabijheid, zal er in de tent ook gezorgd worden voor passende stemmingsmuziek. Kortom: wij willen Zwolle op 22 augustus graag op de kaart zetten. En dat onder het motto: 'Met mekare ….. veur mekare!' Dus tot ziens!"

Meer berichten