Dave Warmerdam Band. Foto: PR Jazz-Vesteval
Dave Warmerdam Band. Foto: PR Jazz-Vesteval

32e Grols Jazz-Vesteval cocktail van muzieksmaken

GROENLO - Voor de ware muziekliefhebber en voor de gezelligheidsstapper die van de combi biertje/livemuziek houdt is het Grols Jazz-Vesteval een evenement bij uitstek. De Grolse binnenstad, met haar gezellige kroegen, is zaterdag 7 september wederom het toneel van het Jazz-Vesteval. Ieder jaar weer is er de keuzeheren veel aan gelegen de Jazz-Vesteval-bezoeker een zeer gevarieerd en zeer toegankelijk muziekaanbod te presenteren, dat bovendien kwalitatief hoogstaand is. Een heerlijke cocktail van vele muzieksmaken.

Door Henri Walterbos

Het Jazz-Vesteval start om 21.30 uur. Restaurant Wissink trapt af met Pierre et les Optimistes. Heerlijke oude Franse gypsy-swing uit de Franse jaren '30 en '40 in hun eigen jasje. Heerlijke groove en ritme op de contrabas en viool, vol zonneschijn en een heerlijke swing. Bij Belegh van Grol de Dave Warmerdam Band. Muzikaal wonder van de band en master op de toetsen is Dave Warmerdam. Ook zijn medemuzikanten zijn toekomstige toppers met onder meer gitaarwonder Sonny Ray en de harten veroverende zangeres Janne Timmer. Blues, jazz, funk, roept u maar. De Lange Gang heeft met Sunset Travelers een ouderwets lekkere roots-band op het menu staan. Memphis-soul, rhythm & blues en boogie uit New Orleans en blues uit Mississippi, met achter het vettige fornuis vier ervaren sterrenkoks: op toetsen en zang Roel Spanjers (Normaal), meestergitarist/zanger Richard van Bergen, Nico Heilijgers op basgitaar en JJ Goossens achter de drums.

In Rockcafé Taste dekt de affiche geheel de lading met Leif de Leeuw Band. Een zeskoppige southern jam-band rond 'multi-award winning' gitarist Leif de Leeuw. Een sensatie in heel Europa. De band zet met eigen muziek de traditie voort van bands als Little Feat, Allman Brothers Band en Derek and the Dominos. Amerikaanse blues & roots van een nieuwe generatie met Thomas Toussaint is er bij Café De Kroon. De Dutch Blues Award-winnende harmonicaspeler Toussaint met zijn jonge groep vol drive en swing. Eigen interpretaties met veel herkenning die garant staan voor een vette, energieke show. Bij de Stadschpomp Mr. Boogie Woogie, muzikaal talent Eric-Jan Overbeek. Als Mr. Boogie Woogie op vele podia en feesten een graag geziene en gehoorde gast. Vanaf het moment dat hij Fats Domino's 'Swanee River Hop' op de radio hoort is hij verkocht, gaat hij piano spelen om boogiewoogie-pianist te worden. En dat werd hij, en hoe. Eric-Jan behoort tot de snelste en meest opvallende, energieke boogie-woogie pianisten van Nederland.

Swingende afsluiter
Wie aan het eind van de avond en begin van de nacht nog energie over heeft om de beentjes te bewegen komt geheel aan zijn trekken bij De Pauw met de knallende afsluiter X-Orchestra. Ook voor de muurbloempjes aan de bar is het gezellig pot verteren. Elf zeer goede en vooral enthousiaste muzikanten uit de Achterhoek. Strak, origineel en rete-muzikaal. Met gitaren, keys, drums en vier blazers worden de catchy, herkenbare nummers vol enthousiasme neergezet. Door de aanstekelijke mix van funk, jazz, dance, disco en pop is stilstaan op dansvloer geen optie meer.

Opwarmer
Als opwarmer en opmaat voor het avondprogramma zal 's middags een band vol regionaal muzikaal talent haar kunnen vertonen op de Markt. De organisatie wil daarmee ook een jonger publiek aanspreken en laten zien dat het Jazz Vesteval ook voor de jongeren aantrekkelijk is.

Toegangsbewijzen
Toegangsbuttons zijn in de voorverkoop verkrijgbaar voor 12,50 euro (avondkassa 15,00 euro) bij Bruna Beltrumsestraat 52 en het VVV-kantoor aan de Kevelderstraat 1. Gedurende het Jazz-Vesteval zijn buttons verkrijgbaar bij het Jazzkraampje op de Markt en bij de bar De Lange Gang. Wie de Jazzsociëteit wil steunen kan donateur worden voor 40,00 euro per persoon per jaar. Daarvoor ontvangt de donateur een gratis button voor het Jazz-Vesteval, gratis concerten op een zestal zondagmiddagen én in januari een gratis speciaal arrangement met stamppottenbuffet.


http://www.jazzvesteval.nl

Meer berichten