De middeleeuwse muziekgroep Vive les Gueaux zorgt voor sfeer en gezelligheid tijdens de Vestingdag. Foto: Groenlo Vestingstad Promotion
De middeleeuwse muziekgroep Vive les Gueaux zorgt voor sfeer en gezelligheid tijdens de Vestingdag. Foto: Groenlo Vestingstad Promotion

Vestingdag in teken van Slag om Grolle

GROENLO - Op zondag 25 augustus wordt er van 12.00 uur tot 17.00 uur een Vestingdag gehouden in het knusse centrum van Groenlo. Het vestingstadje gaat terug in de tijd: ditmaal staat de Vestingdag in het teken van de Slag om Grolle die van 18 tot en met 20 oktober aanstaande wordt gehouden.

De Compagnie Onversaeght heeft haar kampement opgeslagen naast de Oude Calixtuskerk en zal uitleg geven over het koken en leven in een kampement. Een middeleeuwse smidse van de Compagnie Grolle zal het plaatje compleet maken. De organisatie van de Slag om Grolle is aanwezig met een informatiekraam.

Kindervermaak
Er is ook dit keer weer aan de kinderen gedacht. Jannes de Goochelaar zal de kleinsten vermaken met zijn onnavolgbare goochelkunsten. Ook kunnen de kinderen zelf aan de slag: zo kunnen ze een springtouw maken bij touwslagerij van Sark en een tolletje maken bij de tolletjesmaker.

Straattheater
Ook deze Vestingdag is er weer veel middeleeuws straattheater, waaronder El Capstok met de act 'De Vliegende Hollander', het Mest Theater en Theater Troep voor Galg en Rad. De muziek wordt deze middag verzorgd door de Alkmaarse middeleeuwse muziekgroep Vive les Gueux. Zij waren met de Slag om Grolle 2017 de absolute smaakmakers op muzikaal gebied. Nu dus op de Vestingdag in Groenlo. Diverse middeleeuwse ambachten maken het plaatje voor die middag compleet.

Toeristische attracties
Ook veel toeristische attracties zijn deze zondagmiddag open. De toren van de Calixtusbasiliek kan beklommen en de basiliek bezichtigd worden. In de Oude Calixtus is de laatste ruilmiddag voor de plaatjes van het boek Grols verleden. Overtollige plaatjes kunnen er ook worden ingeleverd. Ook het Stadsmuseum (thema de Tachtigjarige Oorlog) en de VVV zijn open en de kerkers kunnen bezichtigd worden. De Vestingstad Express zal de gasten van Marveld vervoeren naar het centrum van Groenlo. Op de Groenlose terrassen is het die middag ongetwijfeld goed toeven.

Voor meer info en het programma zie de Facebookpagina Vestingdagen Groenlo of de website www.groenlo.nl.


http://www.groenlo.nl

Meer berichten