Foto: Bert Bosch

Je bedrijf online promoten in Groenlo

De stad Groenlo telde op 1 maart 2019, samen met de buurschap Zwolle, bijna 10.000 inwoners. Met dit soort aantallen wordt het natuurlijk interessant om en lokale (online) onderneming te beginnen. Maar hoe promoot je deze nu precies, met alle mogelijkheden die deze tijd te bieden heeft.

Ondernemen in Zwolle
Een bedrijf opzetten in Groenlo is niet zo lastig. Doordat het een relatief drukke en bedrijvige stad is, speelt de gemeente vaak mee met de komst van nieuwe bedrijven. Er wordt veel flink gestimuleerd en infrastructuur wordt vaak als criterium gegeven om juist in Groenlo te vestigen. Met uitvalswegen naar Duitsland en de vaarroutes voor langere afstanden, is het in Zwolle prima vertoeven.

Online mogelijkheden in Groenlo en omgeving
Om je onderneming wat beter op de kaart te zetten, kun je niet om online marketing heen. Je zorgt eerst voor een goede website, eentje die perfect aansluit op je doelgroep, zowel qua design als tekstueel. Je doelgroep moet het fijn vinden om op je website te browsen en ze moet het gevoel krijgen iets te willen kopen. Nadat je website klaar is, is het tijd om je online marketingactiviteiten te activeren. Het allerbelangrijkste middel dat je in kunt zetten: de zoekmachine optimalisatie.

Search Engine Optimization - Wat is dit voor moeilijk begrip?
Vandaag de dag zoeken we alles op via de bekende zoekmachines. Google is in Europa de onbetwiste nummer één als het gaat om de go-to zoekmachine voor producten en andere onderwerpen. Het is dus de moeite waard om eens te kijken hoe jij ervoor kan zorgen dat je redelijk bovenaan komt op deze zoekmachine. Wanneer je zoekmachine marketing toepast spreek je meestal over Search Engine Optimization (seo), oftewel zoekmachine optimalisatie. Met seo zorg je ervoor dat jouw ranking binnen Google hoger scoort en daardoor verhoog je de kans om bovenaan te komen.

Deze hogere ranking wordt onder andere beïnvloed door de aanwezigheid van de juiste keywords op jouw websites. En omdat de ranking continue in verandering is, moet je dit dus goed bijhouden. Andere vormen van ranking-verhogende maatregelen zijn het schrijven van blogs en het doorlinken naar andere websites.

Dit artikel wordt u aangeboden door TeamNijhuis. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten