Frontman en multi-award winnende Leif de Leeuw met enkelen van zijn muzikale kompanen. Foto: Marcel Markus
Frontman en multi-award winnende Leif de Leeuw met enkelen van zijn muzikale kompanen. Foto: Marcel Markus (Foto: Marcel Markus)

Jazz-Vesteval pakt bij Taste uit met Leif de Leeuw

'Verschillende smaken maar allemaal lekker op 32ste editie'

GROENLO - "Wat is dat ieder jaar een prachtige happening", aldus Roland en Marion van Rockcafé Taste over het Grols Jazz-Vesteval. Enthousiast zijn ze, beiden. Het is volgens de uitbaters de kans om van kroeg naar kroeg een uiteenlopende mix van topkwaliteit bands tegen te komen. En, inmiddels alweer de 32ste editie, ook niet de minste prestatie. In maar liefst zeven horecabedrijven staan, voor ieder wat wils en voor uiteenlopende smaken, topbands. Taste heeft dan ook niemand minder dan de Leif de Leeuw Band staan. Inmiddels goed bekend bij het grotere publiek en met een wervelende show zal deze zeskoppige nieuwste southern jam-sensatie van Europa Taste volgens de insiders wel even platspelen.

Bij het Belegh van Grol staat de inmiddels in Nederland doorgebroken Dave Warmerdam Band, de Lange Gang faciliteert The Sunset Travelers, een rootsband met muzikale ingrediënten uit het diepe zuiden van de VS en de Pauw komt met X-Orchestra, elf Achterhoekse muzikanten. Dan nog, want er doen maar liefst zeven gelegenheden mee, bij Wissink Pierre et les Optimistes, oude Franse gipsyswing, bij Cafe de Kroon Amerikaanse blues & roots van een nieuwe generatie met zanger, frontman en Dutch Blues Award winnende harmonicaspeler Thomas Toussain en last but not least staat bij de Stadschpomp de door 'die in de woonkamer staande oude piano' geïnspireerde Eric-Jan Overbeek, bij liefhebbers beter bekend als de meer dan getalenteerde Mr. Boogie Woogie. "Verschillende smaken maar allemaal lekker op de 32ste editie", aldus een liefhebber en vaste bezoeker.

Kijk voor het volledige programma op www.jazzvesteval.nl. Buttons zijn ook bij Taste verkrijgbaar in de voorverkoop voor 12,50 euro (Taste doet daar nog eens een consumptiemunt bij).

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden