Michiel Krabbenborg reikt de prijzen uit aan de winnende deelnemers. Hier aan Bianca Piek, winnaar dames op de 10 km. Foto: Henri Walterbos
Michiel Krabbenborg reikt de prijzen uit aan de winnende deelnemers. Hier aan Bianca Piek, winnaar dames op de 10 km. Foto: Henri Walterbos

Huntingrun verwelkomt 525 lopers en wandelaars

Algemeen

'We kregen ook donaties aangeboden van mensen die niet deelnamen' 

Door Henri Walterbos

ZIEUWENT - Met 'de fusie' van de Stichting Hutington Oost Achterhoek van de broers Lars en Michiel Krabbenborg uit Zieuwent en Stichting HuntingRUN, met standplaats Lichtenvoorde, van initiators Manouk en Stef Dusseldorp, werden hiermee ook de Huntinggames, voorheen Huntingrun, overgedragen. Wel zegden Stef en Manouk bij de overdracht toe een rol te willen blijven spelen in de organisatie en uitvoering van de HuntingRUN. "Daar zijn we erg blij mee. Stef en Manouk hebben hier al enorm veel ervaring mee. Dit succes was zonder hen nooit gelukt," aldus Dion Hummelink van Stichting Huntington Oost Achterhoek na afloop van de eerste editie van de Huntingrun nieuwe stijl. Op de andere locatie, te weten de fraaie kerkepaden rondom Zieuwent, komen maar liefst 525 lopers en wandelaars af om zich in te zetten voor het goede doel af. "Erg knap wat de jongens allemaal al gedaan hebben sinds dat Lars naar buiten trad met zijn verhaal, dat hij drager is van het Huntington-gen, zo'n drie jaar geleden. Daar krijg ik kippenvel van," vertelt een oudere Zieuwentenaar, terwijl hij over zijn armen wrijft en het kippenvel inderdaad zichtbaar is.

Goed gevoel
Ondertussen worden hardlopers uit de achterhoede nog steeds klappend onthaald door de toeschouwers als ze onder de finishboog doorlopen op het terrein van het Sourcy Center. "We kijken er met een bijzonder goed gevoel op terug. We kregen ook donaties aangeboden van mensen die niet deelnamen. Dat is mooi, want dat blijft nodig," vertelt Michiel Krabbenborg na afloop. Broer Lars staat dan nog bij te komen. Hij heeft zojuist met het eerste team van VVG Gaanderen, waar hij hoofdtrainer is, deelgenomen aan de mede door hem georganiseerde run. Bij zijn spelers Marvin Philipsen en Nino Monasso gutst ondertussen het zweet van hun voorhoofd, maar ze staan te lachen. Ze hebben genoten. "We zijn hier voor Lars," begint Nino. "We kenden zijn verhaal al uit de krant, voordat hij bij ons kwam afgelopen jaar. Hij heeft er later zelf ook over verteld. Dat deed hij volgens mij een keer in een wedstrijdvoorbespreking, dat hij overal vol voor wilde gaan, zeer gemotiveerd is. Dat hij hiervoor wilde vechten, dat hij dat met voetbal ook heeft." Het deed iets met de groep, vertelt Marvin. "Dat motiveert natuurlijk wel. Als je ziet dat een trainer dat doet, dan doe je dat zelf ook automatisch. Andersom precies zo."

Deelname aan de Huntingrun kwam niet van de spelers zelf, zo leert navraag aan beide heren. "Het was meer een mededeling van Lars," lachen beiden. "Het werd een verplichte teamactiviteit. We mochten enkel aan de 5 kilometer deelnemen want morgen (zaterdag, HW) hebben we een bekerwedstrijd tegen AZC. We hebben ook afgesproken dat we er maximaal 25 minuten over mogen doen. Iedereen daarboven is goed voor de boetepot," lacht Nino. "Er zijn er nog een paar niet binnen, en een paar na de limiet. Goed voor de pot." "Ik had er niet veel van verwacht, maar het is best wel groot aangepakt," bekent Marvin. "Je tijden worden bijgehouden. Dat hebben ze leuk aangepakt. Een leuk evenement voor het goede doel. Echt top." De opbrengst van de Huntingrun 2019 bedraagt € 6190,00. 

Uitslagen:

5 kilometer (heren): 1. Kay Kranenburg (Aalten); 2. Marvin Philipsen (Gaanderen); 3. Falko Wielers (Nijmegen).

5 kilometer (dames): 1. Eva Groot Kormelink (Zieuwent); 2. Linda Tanck (Vragender); 3. Chantal Papen (Beltrum).

10 kilometer (heren): 1. Thomas Konings (Groenlo); 2. Freddy Dekker (Lichtenvoorde); 3. Bjorn Demkes (Lievelde).

10 kilometer (dames): 1. Bianca Piek (Aalten); 2. Vera Meinen (Aalten); 3. Eefke Bennink (Lichtenvoorde).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant