AD '69 1 - SV Grol. Foto: René van den Mosselaar/Streekgids

Ruime bekeroverwinning Grol op AD '69

Algemeen

GROENLO – De eerste bekerwedstrijd van het seizoen voor Grol stond zondag 1 september op het programma; uit naar Aalten tegen vierdeklasser AD '69. Na een erg succesvolle tweede helft was het een overduidelijke 2-6 in het voordeel van de Grolse gasten.

In de opstelling van vorig jaar betreedt Grol het veld met de jeugdspelers op de bank. Na vijf minuten zorgt Mart Zieverink voor het eerste doelpunt. Grol verwacht een makkelijke wedstrijd maar Jeroen Scholten van AD '69 maakt er al snel 1 - 1 van. De rest van de eerste helft is vrij rustig.
In de tweede helft brengt de hoofdtrainer van Grol, Sander Hoopman, vijf wissels in. Dit heeft een positieve impact op het spel. Het gaat sneller en is minder voorspelbaar, dit brengt vrije ruimte en geeft spelers de nodige kansen. Dit levert meerdere doelpunten op voor Grol. Michel Kamphuis stuurt op links Luc Berentsen weg, die met een voorzet teamgenoot Wouter Rexwinkel weet te bereiken die het tweede doelpunt binnenkopt. Nog geen minuut later volgt ook de 1 – 3.
Mart Zieverink maakt zowel het vierde als vijfde doelpunt voor zijn team en daarmee een hattrick. Een kopbal van Thomas Porskamp over de keeper wordt van dichtbij binnengetikt door Mart. De 1 – 5 was een beauty. Vanuit de draai wordt de bal vanaf de 16-meter loeihard in de kruising geschoten. AD '69 kan daar in de tweede helft weinig tegenover zetten. Jeroen Scholten draait nog wel een mooie bal bekeken in de kruising bij Wessel Baarslag. In de laatste minuut zet Tycho Riteco de eindstand op 2 – 6 met een wippertje over de keeper.
Een ruime uitslag voor Grol 1 dus en dat maakt een goed begin van de bekercompetitie.