Koppel Bomers – Groot Severt winnaar GHV Leden koppel

Algemeen

Tropische omstandigheden aan de gracht

GROENLO - Het was warm, maar er moest wel actief gevist worden, want het ging vooral om aantallen. Frank Bomers en Steven Groot Severt waren het meest succesvol op de Leden koppel van de Groenlose Hengelsport Vereniging (GHV).

Veertien, op een half na, koppels waren zondagochtend 25 augustus om 7.15 uur present op de Maliebaan voor het loten van de Leden koppel. Een mooi aantal en combinatie van grachten- en IJsselvissers. De wedstrijdcommissie had het parcours, mooi ruim, uitgezet in de Kloostertuin (nr. 1 t/m nr. 7) en het hertenkamp (nr. 8 t/m 14). Om 8.30 uur klonk het beginsignaal en al vrij snel verdwenen de eerste visjes in het leefnet. Echt hard ging het op veel plekken niet. Volgens de een had het met de warmte te maken, volgens anderen had het te maken met de overgang van zon naar schaduw. Het is echter wel van belang om veel stuks te vangen en te hopen op een bonusvis. Er werd namelijk gevist op aantallen en op gewicht, en de aantallen wegen zwaarder. Kleintjes tikken, dat was het devies. Lukt niet met het tikken van de kleintjes, dan ben je op voorhand al kansloos voor de overwinning; leunen (wachten op die ene grote vis) is er niet bij, actief vissen dus.
Helaas was het actief vissen niet op alle plekken mogelijk. Zo werd wel sporadisch gevangen maar op de stek houden lukte nauwelijks. Sommige deelnemers hadden eindelijk vis op de stek, werden ze verrast door esox lucius (snoek) waardoor ze weer opnieuw konden beginnen met het opbouwen. Gelukkig waren er ook stekken waar de vis makkelijk gevangen kon worden, maar op andere stekken moest eerst de trukendoos open om überhaupt te ontdekken waar de vis zat. Op de grond met een staande haak, een sleepje, op half water of toch bovenin. De term actief vissen was helemaal van toepassing. Sommige deelnemende koppels wisten wel vanaf het begin leuk te vangen.
Om 11:30 uur klonk het eindsignaal en konden de koppels even de schaduw opzoeken, met name op enkele stekken bij het hertenkamp was het niet te harden. Even acclimatiseren, opruimen en wachten op de weeg- en telploegen.
In totaal is door de 14 koppels 23,5 kilo vis gevangen (687 stuks) waaronder enkele fraaie brasems van ruim twee kilo. Om 13.30 uur was nagenoeg iedereen aanwezig voor de prijsuitreiking en werd de wedstrijd nog eens dunnetjes over gevist en werden er tips uitgewisseld. Om 14.00 uur was het aan Frank Bomers om te onthullen welke koppels er met de vleesschotels aan de haal gingen.

Uitslag GHV Leden koppel 2019
1 Frank Bomers & Steven Groot Severt
2 Remko Stöteler & Henk Geurkink
3 Willy Ottink & Joop Ottink

De gehele en gedetailleerde uitslag is te vinden op www.visseningroenlo.nl.

Grachtencompetitie en IJsselCup
Dit was de laatste 'zomerwedstrijd', vanaf aankomend weekend kunnen de vissers zich weer op gaan maken voor de Grachtencompetitie en de IJsselCup. Beide worden gevist op zondag 8 september. De deelnemers aan de IJsselCup mogen of naar het Ganzenei in Brummen of naar de Windmolens in Zutphen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant