Vlnr. Marijke Groot Zevert, Matthy Groot Zevert, Hendrie Dijk en dochter Bianca Dijk. Foto: Kyra Broshuis
Vlnr. Marijke Groot Zevert, Matthy Groot Zevert, Hendrie Dijk en dochter Bianca Dijk. Foto: Kyra Broshuis

Familiebedrijf Groot Zevert Transport in andere handen

Algemeen

BELTRUM/EIBERGEN - Na 65 jaar Groot Zevert zagen Matthy en Marijke Groot Zevert zich helaas om gezondheidsredenen genoodzaakt het transportbedrijf te beëindigen of over te dragen. In Hendrie Dijk en Jan Schuttert zien zij een gedegen opvolging die de continuïteit van het bedrijf waarborgt.

Door Kyra Broshuis

Eerder stoppen door ziekte
De beslissing om het bedrijf over te dragen is in een stroomversnelling gekomen vanwege gezondheidsredenen van Matthy (64). “Het is inderdaad vanwege gezondheidsredenen dat we eerder stoppen, ik deed het werk altijd nog met veel plezier. Het is nu tijd om de laatste zaken af te wikkelen en dan is het overgedragen”, vertelt de ondernemer. “We hebben het bedrijf nu prima op orde, het loopt goed. Het zal straks flink wennen zijn. We hebben drie dochters maar dit bedrijf is eigenlijk ons vierde kind. Geen van onze dochters, hoewel alle drie ondernemende types, wil het bedrijf overnemen. Jammer, maar begrijpelijk. Ondernemen is lef hebben maar het is wel een eenzaam beroep. Gelukkig kunnen Marijke en ik altijd met elkaar overleggen.”

Dierenwelzijn
Er is veel veranderd in het veetransport in de afgelopen jaren en dat is een goede zaak, vinden Matthy en Marijke. “Het dierenwelzijn is voor ons, net als voor de nieuwe eigenaren, heel belangrijk, daar gaan we heel ver in. Natuurlijk doen we hier alles volgens de regels. Dat doen trouwens ook alle andere vervoerders waar we contact mee hebben. Het dier staat centraal en moet goed en correct vervoerd worden.” Voor de familie Groot Zevert is het heel belangrijk dat het bedrijf op dezelfde voet wordt voortgezet. “We zijn dan ook heel gelukkig dat Hendrie Dijk en Jan Schuttert ons bedrijf overnemen. We hebben 22 personeelsleden en we willen dat het voor hen ook goed geregeld is. Dat is gelukkig gelukt. We hebben een fijne en goede klantenkring en ook voor hen willen we graag dat het alles gecontinueerd wordt.”

De naam blijft gehandhaafd
Ook de familie Dijk is blij met de overname: “Wij willen de bedrijfsactiviteiten van Groot Zevert continueren. We gaan onder de naam Groot Zevert verder, want deze naam is bekend in de regio en heeft in de afgelopen 65 jaar een goede reputatie opgebouwd." De familie Groot Zevert is blij dat de bedrijfsnaam gehandhaafd blijft. “Voor onszelf, maar zeker ook voor onze medewerkers en klanten. We wensen dat de naam Groot Zevert zal blijven staan voor betrouwbaarheid, dierenwelzijn en nauwgezetheid. Uiteraard blijft de service op de locatie Eibergen als rundvee verzamelpunt en de wasplaats gewoon beschikbaar”. De onbetwiste onafhankelijke opstelling van bedrijf Groot Zevert zal volgens de nieuwe eigenaren ook de nadrukkelijk gerespecteerde en herkenbare basis blijven om verdere groei en optimalisatie te realiseren.

Matthy en Marijke Groot Zevert willen hun inbreng in de activiteiten van het bedrijf waardig afsluiten en overdragen met een feestelijk afscheid op zaterdag 14 september. Vanaf 19.30 uur worden alle relaties heel hartelijk uitgenodigd aan de Venneslatweg 26 in Eibergen om afscheid van hen te komen nemen en voor zover nog nodig kennis te maken met de nieuwe eigenaren.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant