ZSOM-televisieprogramma van week 36

GROENLO - Iedere week wordt het tv-programma van de ZSOM op verschillende momenten uitgezonden in De Molenberg te Groenlo.

Bloemencorso Winterswijk 2019
Op 30 en 31 augustus 2019 vond het Volksfeest van Winterswijk plaats. Op beide dagen trok ook een bont spektakel van bloemencorsowagens door de straten van Winterswijk. De ZSOM maakt ieder jaar opnames van dit corso en de laatste jaren is dit een co-productie met RTV Slingeland. Deze week de optocht van 31 augustus.
De bloemencorso's 2019 van Rekken, Winterswijk, Beltrum en Lichtenvoorde zijn later terug te kijken op de website www.zsom.nl en het Youtube-kanaal van de ZSOM.

ZSOM Regiojournaal
Ook in 2019 houdt de ZSOM het publiek op de hoogte gehouden van het laatste nieuws en actualiteiten van de afgelopen twee weken uit de regio.

Openluchtspel Borculo
Op 26 juli heeft de ZSOM opnames gemaakt van het openluchtspel 'de Eeuwige Strijd', in het openluchttheater 't Galgenveld te Borculo. Het spel speelt omstreeks 1885 op Terschelling.
Het is een bewerking van het boek 'Arjen' van Cor Bruyn.
Waar gaat het over? In het Kooihuis woont de weduwe Keyke van Reyn met haar twee zoons en een dochter. En vooral de oudste zoon baart haar veel zorgen, hij is erg onbestendig en weet niet wat hij wil. Hij is de opvolger maar heeft geen zin al dat boerenwerk, liever gaat hij jutten op het strand.
Het publiek kon genieten van een goed spel met de nodige dramatiek. Deze week het tweede bedrijf.

ZSOM online
Op de website www.zsom.nl en het ZSOM-kanaal op YouTube zijn verschillende reportages en het Regiojournaal te zien.

Meer berichten