Alzheimer Café gaat 'On Tour'

AALTEN-GROENLO-WINTERSWIJK - In het kader van Wereld Alzheimer Dag, op 21 september, gaat het Alzheimer Café 'On Tour'. Op 23, 25 en 26 september zijn er bijeenkomsten in resp. Winterswijk, Groenlo en Aalten. Het thema van dit jaar is 'Samen bewegen'.

Op Wereld Alzheimer Dag wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor dementie, een ziekte die grote impact heeft op het leven van steeds meer mensen. Voldoende bewegen is belangrijk bij het ouder worden. Uit onderzoek blijkt dat dat helpt om geestelijke achteruitgang te vertragen. En ook als iemand niet veel meer kan zijn er toch vaak nog kleine bewegingen mogelijk. Wat kun je doen om fit te blijven? Daar gaat het Alzheimer Café On Tour over.
Voor deze 'On Tour' hebben de gemeenten Aalten, Oost Gelre en Winterswijk de handen ineengeslagen met het Alzheimer Café Lichtenvoorde. De bijeenkomsten zijn bestemd voor ouderen, mensen met dementie, mantelzorgers, vrijwilligers en andere geïnteresseerden. Zij krijgen er informatie over waarom bewegen zo belangrijk is. En zij worden geïnformeerd over de beweegmogelijkheden in hun gemeente. Het volledige programma wordt voor de bijeenkomsten bekendgemaakt. Meedoen is gratis.
Alzheimer Café On Tour in Winterswijk is op 23 september van 15 tot 17 uur bij FC Winterswijk (Jaspersweg 5). In Groenlo is het op 25 september van 19 tot 21 uur bij De Mattelier (Mattelierstraat 19) en in Aalten op 26 september van 19 tot 21 uur bij woonzorgcentrum Beth San (Ludgerstraat 17). De informatietafel van Alzheimer Nederland afdeling Achterhoek is aanwezig voor vragen.
Het complete programma is te vinden op de website.

http://alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland

Meer berichten