Een beeld van het pand aan de Ruurloseweg na de geplande verbouwing.Ontwerp: Van der Heijden Architecten
Een beeld van het pand aan de Ruurloseweg na de geplande verbouwing.Ontwerp: Van der Heijden Architecten

Vincentiusvereniging verhuist (bijna zeker) naar Ruurloseweg

GROENLO - Een langgekoesterde wens van de St. Vincentiusvereniging in Groenlo gaat, naar alle waarschijnlijkheid, in vervulling; verhuizen naar een ruimer pand met meer mogelijkheden. Lang hoopte de vereniging haar intrek te kunnen nemen in de voormalige Bron maar dat ging uiteindelijk niet door. Een grote teleurstelling. Toch komt ‘de Vincentius’ wel vlak in de buurt; in het pand aan de Ruurloseweg 13 in Groenlo, waar vroeger Auto Arink gevestigd zat, heeft de vereniging een geschikt nieuw onderkomen gevonden.

Door Kyra Broshuis

Gemeente wil medewerking verlenen
De gemeente Oost Gelre wil meewerken aan het wijzigen van het gebruik van het pand, zo laat wethouder Marieke Frank weten. Een ander deel van het pand is in gebruik door kinderdagverblijf Pindakaas. Het huidige onderkomen aan de Oranjestraat 13 is veel te klein, zegt voorzitter Jan Pape van de Vincentiusvereniging. Hij is dan ook in zijn nopjes met de nieuwe plannen. Maar, zo vertelt hij, het heeft nog wel wat voeten in de aarde. “We zijn nog druk bezig met verschillende subsidieaanvragen en we weten dan ook pas in februari of het definitief door kan gaan. Dan volgt nog een grote en ingrijpende verbouwing. De verhuizing van de Oranjestraat naar het nieuwe pand zal dan niet eerder dan in mei 2021 plaatsvinden, zo is onze verwachting.” De vereniging gaat er dan ontzettend op vooruit, legt Pape uit. “De ruimte aan de Ruurloseweg is bijna drie keer zo groot. We zijn in overleg met meerdere organisaties als de Stadskamer, het Repair Café, de ZSOM, Schuldhulpmaatje en de Formulierenbrigade om samen met ons hun intrek in het pand te nemen. Een prachtige mogelijkheid om in een passend onderkomen samen te werken aan het participatieproces binnen de samenleving.”

Sinds 1853
De Vincentiusvereniging is opgericht in 1853 en telt 65 leden/vrijwilligers. Zij zetten zich op verschillende manieren in voor minderbedeelden in de samenleving. Een groot deel van het werk van de vereniging wordt gefinancierd door de opbrengst van de verkoop van gebruikte kleding, meubels en andere goederen in de winkel, de Vincent Shop genaamd. Ook komt er geld binnen via donaties, erfstellingen en collectes.

Meer berichten