Spanning stijgt in de Grachtencompetitie

GROENLO - Op zondag 8 september is een start gemaakt met het tweede gedeelte van de Grachtencompetitie van de Groenlose Hengelsport Vereniging (GHV). Thijn Luttikholt en Ruud Pasman werden eersten in hun vak.

Om 7.00 uur hadden de deelnemers zich verzameld op de parkeerplaats bij de Jumbo alwaar geloot zou worden. Die loting had een vlot verloop en al snel konden de vissers de gelote visstekken opzoeken. In verband met de werkzaamheden aan de beschoeiing kon nog niet worden gevist op de Houtwal of Halve Maan. De wedstrijdcommissie had ditmaal gekozen voor twee vakken, te weten Hertenkamp en Kloostertuin. Tot teleurstelling van de organisatie waren er een paar afmeldingen.

De wedstrijd
Om 8.00 uur klonk het beginsignaal en de weersomstandigheden waren vanaf het begin niet best. Het regende en de temperatuur was inmiddels gezakt naar zo'n 15 graden. Maar al snel verdween de regen en ook de wind ging liggen, waarna er best lekker gevist kon worden. In het vak Hertenkamp werden de meeste vissen gevangen, ook qua gewicht.
In het vak Kloostertuin werd het jeugdige talent Thijn Luttikholt met 42 vissen en een gewicht van 950 gram eerste. Tweede werd hier Jur Pasman met 38 vissen en 820 gram. Derde werd Steven Groot Severt met 29 vissen en 510 gram. In het vak Hertenkamp werd Ruud Pasman eerste met 68 vissen en 1210 gram. Tweede werd hier Georg Hoppe met 52 vissen en 2270 gram en derde werd Robert Lankheet met 33 vissen en 800 gram. In geen van de vakken werden brasems gevangen.

Competitie
Al met al is het op dit moment ontzettend spannend geworden in de Grachtencompetitie. Dat belooft wat voor de volgende twee wedstrijden, die gehouden worden op zondag 22 september en zondag 13 oktober. Er kan dan nog van alles gebeuren.

Voor de volledige uitslag en de stand zie www.visseningroenlo.nl.

Meer berichten