SONY DSC
SONY DSC (Foto: )

Tienjarig jubileum Taizé-vieringen

GROENLO – De Groenlose Taizé-vieringen worden precies tien jaar lang gehouden, dat wordt op woensdag 25 september gevierd. De Oecumenische Raad van Beltrum, Groenlo en Lievelde nodigt iedereen elke tweede en vierde woensdag van de maand uit voor een Taizé-viering van 19.00 tot 19.45 uur. De viering vindt 25 september plaats in de katholieke Calixtuskerk.

Vanaf woensdag 23 oktober zijn de vieringen weer in de protestantse Calixtuskerk. De, korte en meditatieve, liederen zijn speciaal voor de gebedsvieringen in de Franse plaats Taizé gecomponeerd. De gezangen worden om enkele minuten herhaald om afleidende gedachten tot rust te laten komen en de tekst goed door te laten dringen. Tijdens de viering wordt er een stilte gehouden van tien minuten waarin gebeden en gemediteerd kan worden over de liederen, gebeden en schriftlezingen.

Om de sfeer van Taizé op te roepen wordt er gebruik gemaakt van veel waxinelichtjes en een oranje doek. Ook is er een speciaal kruis, dat identiek is aan dat in Taizé. De vieringen verheugen zich in een min of meer vaste groep bezoekers. Men vindt er rust door het meditatieve karakter van de viering. Nadertijd kan men napraten en onder leiding van Herna Westera de liederen oefenen.

Meer berichten