President Maarten Kooiker (links) en vorst Miquel Porskamp (rechts). Foto: Theo Huijskes
President Maarten Kooiker (links) en vorst Miquel Porskamp (rechts). Foto: Theo Huijskes

57e Prinsenpaar op de 'elfde' september gevangen

Onthulling bij CV De Knunnekes op vrijdag 15 november

Door Theo Huijskes

GROENLO - Vele betrokkenen dan wel sympathisanten in Groenlo, in het bijzonder leden van carnavalsvereniging De Knunnekes, zullen er op woensdag 11 september jl. even bij hebben stilgestaan. Immers die datum - waarop in 2001 de aanslag werd gepleegd op de Twin Towers in het World Trade Center in New York - is al een groot aantal jaren de dag waarop in de carnavalsveste Grolle het nieuwe prinsenpaar voor de aanstaande carnavalscampagne 'Op het nös wordt gevangen'. "En deze constatering kan ook deze keer worden opgetekend in de boeken van de plaatselijke carnavalsclub", aldus president Maarten Kooiker en vorst Miquel Porskamp in koor.

Gezeten op het terras van de horeca-accommodatie Brouwersnös en nippende aan het pas gepresenteerde nieuwe herfstbokbier, glunderen beide keuzeheren van oor tot oor. "Het is ieder jaar weer een spannende, maar tegelijkertijd niet in woorden uit te drukken operatie. Zo ook deze keer, waarbij het ons niet gemakkelijk werd gemaakt om de nieuwe prins op het nös te vangen. Iets gemakkelijker was het in het geval van de adjudant, die exact 'elf' minuten nadat de prins zijn ja-woord had gegeven gelijk toehapte", vertellen beide keuzeheren, die vervolgens bijzonder enthousiast verslag doen van hun vangst.

"Op 15 november na de onthulling zullen velen reageren met de opmerking 'Dat wij niet eerder aan dit stel hebben gedacht' ", aldus Maarten. Aangevuld door Miquel met de opmerking dat hij nog niet eerder een prinsenpaar heeft meegemaakt, dat zo blij reageerde met de keuze voor hen. "De adjudant was zelfs heel emotioneel. Liet zijn tranen de vrije loop en kon voor even geen woord meer uitbrengen. Allemaal prachtig, toch?"

Of het gegeven dat president en vorst zich voor deze gelegenheid lieten fotograferen op het schootsveld nabij de Halve Maan mogelijk verband houdt met het feit dat het nieuwe prinsenpaar onderdeel uitmaakt van de directe of indirecte kringen van de organisatie van de Slag om Grolle, daarover lieten de beide keuzeheren zich niet uit. "Wat wij wel kwijt willen, is het gegeven dat prins en adjudant beiden geboren en getogen Grollenaren zijn. En wat de foto betreft, willen wij wel vooruit lopen op het Kapstok-motto voor de komende carnavalscampagne, te weten: 'KNUNNEKES, NET NE SLAG VEUR!'. Met deze twee kanjers , beiden op en top carnavalisten wordt ook de 57ste jaargang van ons aller Knunnekes een topjaar. Aan heel Grolle derhalve de mededeling: Laat je op 15 november verrassen!"

Programma campagne 2019-2020
11 november 2019: Officiële opening nieuw carnavalsseizoen op de Elfde van de Elfde met tevens de uitverkiezing van de nieuwe carnavalsschlager - Tröntje - in Grolsch Brouwhuys De Lange Gang;
15 november 2019: Prinsenbal met de onthulling van het 57ste prinsenpaar in Carnavalshoes City Lido;
22 november 2019: Kaartverkoop pronkzittingen voor Knunnekes- en Kapstok-leden;
29 november 2019: Vrije kaartverkoop pronkzittingen;
9, 10, 11, 12, 17 en 18 januari 2020: Zes jaarlijkse pronkzittingen oftewel buutavonden in Carnavalshoes City Lido;
23, 24 en 25 februari 2020: Grote carnavalsdriedaagse oftewel 'De Drie Dolle Dagen'.

Meer berichten