Barbara Pavinati. Foto: Krang Creaties
Barbara Pavinati. Foto: Krang Creaties

Schrijfcafé in Bibliotheken Groenlo en Lichtenvoorde

GROENLO/LICHTENVOORDE - De Bibliotheek Groenlo, Deken Hooijmansingel 1a, gaat van start met een Schrijfcafé. Woensdagavond 25 september (van 20.00 tot 22.00 uur) is de eerste bijeenkomst. Woordenkunstenaar Barbara Pavinati van Rabarbara neemt de deelnemers graag mee in de opmars van het schrijven. In Lichtenvoorde (Dijkstraat 2a) gaat Barbara met het tweede seizoen van start. Daar kan iedereen op maandag 30 september (19.30 tot 21.30 uur) weer terecht.

Schrijfcafé
Tijdens het Schrijfcafé wordt op informele wijze gepraat over schrijven en alles wat daarbij komt kijken. Onder het genot van koffie of thee wisselen de deelnemers gedachten en ideeën uit over zelf meegebrachte teksten, al dan niet zelfgeschreven. Schrijfervaring is absoluut niet nodig. Rabarbara trapt elk samenzijn af met een inbreng van eigen pen.

Barbara Pavinati over de eerste bijeenkomst: "Schrijf de woorden die u altijd al hebt willen delen, maar stiekem voor uzelf hield. Nu is de tijd gekomen om naar buiten te treden. Schroom niet: we zullen er ademloos naar luisteren en laten weten wat de woorden met ons doen."

Muzikale zin
Barbara is ontzettend blij met het resultaat van het eerste Schrijfcaféjaar in Lichtenvoorde. Ze ziet uit naar de volgende cyclus en vertelt over de eerste bijeenkomst: "We hebben allemaal weleens dat een zin uit een liedje steeds in ons hoofd blijft spoken. Ik wil je graag uitnodigen om een liedje mee te nemen met zo'n zin. Je legt dan aan je mede-cursisten uit waarom deze zin je zo raakt. Wat deze woorden met je doen en waarom deze woorden je zo in vervoering brengen. Je maakt deze les een begin aan een verhaal waar deze zin in voorkomt. Als je wilt mag je dit verhaal als het af is naar een mede-cursist of mij mailen voor feedback."

Aanmelden
Aanmelden voor alle bijeenkomsten is mogelijk, maar aan een specifieke avond deelnemen behoort ook tot de mogelijkheden. Deelname kost €5,00 per avond en aanmelden hiervoor kan op www.oostachterhoek.nl/schrijfcafe. Daar is ook het programma en de overige informatie te vinden.

Meer berichten