ZSOM week 38

GROENLO - Elke week wordt het tv-porgramma van de ZSOM op verschillende momenten uitgezonden in De Molenberg te Groenlo.

Op bezoek bij
Dit keer was cameraman Harry Langenberg op bezoek bij Wim Kersten in Zutphen. Wim heeft in 2017 een vlindertuin opgestart, een samenwerkingsproject met Stichting Natuureducatie Terra Incognita. Een vlindertuin die in twee jaar tijd is gegroeid naar een tuin die al door talrijke mensen bezocht is. In de vlindertuin De Kas ben je midden in een tropische omgeving vol vlinders en planten. Een prachtige plek om te filmen en te fotograferen. Vlinders planten zich voort door eitjes te leggen, waaruit in een later stadium een rups uit tevoorschijn komt die zich weer later verpopt tot vlinder. Wim vertelt hoe hij aan deze vlinders komt en hoe ze verzorgd worden. Hij kan op een boeiende manier vertellen over deze boeiende diersoort.

ZSOM Regiojournaal
Ook in 2019 wordt men op de hoogte gehouden van het laatste nieuws en actualiteiten van de afgelopen twee weken uit de regio in het Regiojournaal.

Bloemencorso Lichtenvoorde 2019
Op 8 september heeft de ZSOM opnames gemaakt van het grootste bloemencorso van de Achterhoek: het bloemencorso Lichtenvoorde, waaraan totaal 18 grote corsowagens deelnamen. De ZSOM maakte de opnames niet alleen voor het eigen tv-programma, maar ook in opdracht van de Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde voor een speciaal tv-programma op SBS 6. Een 25 minuten durende impressie wordt uitgezonden op deze zender. Deze week echter de volledige optocht die meer dan een uur duurt.

De bloemencorso's 2019 van Rekken, Winterswijk, Beltrum en Lichtenvoorde zijn later terug te kijken op de website van de ZSOM en op YouTube. Daar zijn ook verschillende reportages en het Regiojournaal te zien.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden