Gerry van Dongeren en Eric-Jan Doest zomerwinnaars Pitch & Putt Golfclub

De winnaars van de zomeravondcompetitie 2019. Foto's: Theo Huijskes
De winnaars van de zomeravondcompetitie 2019. Foto's: Theo Huijskes

Pitch & Putt Golfclub Groenlo is de grootste van Nederland

Door Theo Huijskes

GROENLO - Dat in de gemeente Oost Gelre de beleving van de sport in zijn algemeenheid hoog staat aangeschreven, is alom bekend. Een en ander blijkt onder andere uit een bijzonder groot en gevarieerd aanbod van sporten, alsmede uit de door uit Oost Gelre komende sporters in de laatste jaren geleverde nationale en zelfs internationale prestaties. In dat verband deze keer aandacht voor een relatief kleine sportclub, die zich op recreatief terrein manifesteert als inmiddels de grootste van Nederland: Pitch & Putt Golfclub Groenlo.  Afgelopen week werd de zomeravondcompetitie 2019 afgesloten, met Gerry van Dongeren en Eric-Jan Doest als de besten in resp. de stableford- en de strokeplay-discipline.

Dit laatste, alsmede de opmerking dat de club met inmiddels golfers uit de gehele regio - zoals uit Lichtenvoorde, Vragender, Lievelde, Winterswijk, Aalten en Eibergen - ook een belangrijke regionale functie bekleedt, kwam afgelopen woensdag ter sprake bij de afsluiting van de jaarlijkse zomeravondcompetitie, de negende editie op rij. Het was Jan Arends, samen met Nico Winkel en Jos Penterman de WTC-commissie vormende, die met gepaste trots bekend maakte dat de Groenlose golfclub voor het eerst in haar negenjarig bestaan een aantal van 60 spelers tegelijkertijd in de baan noteerde.

Complex De Blanckenborg
Lof en waardering had de WTC-commissie ook voor het complex De Blanckenborg en voor de onderhoudssituatie van de golfbaan. Dit laatste met name met het oog op de achter ons liggende warme, droge, op dat gebied niet meewerkende maanden. Melding werd ook gemaakt van het gegeven dat de club in het afgelopen jaar maar liefst zestien nieuwe leden heeft mogen begroeten. Voor een recreatieve Pitch & Putt-club een unicum. Daarnaast werd er nog stilgestaan bij het overlijden van het oudste lid, te weten de 92-jarige Jan Dijk uit Winterswijk, die jaren achtereen in nog altijd actieve zin het centrale middelpunt was op de Grolse golfbaan.
Van de in totaal circa 75 leden waren er op de slotavond van de zomeravondcompetitie maar liefst 60 aanwezig tijdens een gezellig samenzijn in het horecagedeelte van De Blanckenborg.


Uitslagen en prijsuitreiking
De belangrijkste uitslagen met de winnaars van de twee belangrijkste disciplines op een rijtje gezet.

Stableford (minste slagen)
1) Gerry van Dongeren 565
2) Gerrie Huirne 547
3) Guus Lindner 531

Strokeplay (meeste punten)
1) Eric Jan Doest 826
2) Jos Penterman 840
3) Cor Migchielsen 853

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden