Wenninkhof beantwoordt alle tuinvragen

MEDDO - Wenninkhof Hoveniers en Groencentrum aan de Hoeninkstegge 5 in Meddo houdt op zaterdag 12 en zondag 13 oktober het Tuingeluk Weekend. Het team van Wenninkhof staat op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur en op zondag van 11.00 tot 16.00 uur klaar om alle tuinvragen te beantwoorden.

Wie herkent het niet: de tuin die een blok aan het been is, borders die maar een korte periode mooi zijn, planten die al maar vaker verdwijnen. De vorm die verdwenen is uit de tuin, het gazon dat rare vlekken heeft en een vijver die met een enorme laag slib gevuld is. Het team van Wenninkhof gelooft best dat tuingeluk dan ver te zoeken is en men daar eerder 'tuin-ongelukkig' van wordt. Daarom houdt Hoveniers & Groencentrum Wenninkhof het 'Tuingeluk Weekend': een weekend waarin gratis alle tuinvragen worden beantwoord en waarin Wenninkhof problemen probeert op te lossen, via een schets, informatie of een plantlijst. Niets is te gek om de bezoeker het tuingeluk terug te geven. Dit Tuingeluk Weekend wordt juist nu gehouden omdat het najaar ook wel het vergeten tuinseizoen wordt genoemd. Best logisch, de grond is nog warm zodat planten nog prima kunnen worden geplant of verplant. De planten zullen al een eerste groei gaan maken. Als het kouder word gaat de plant in rust zodat hij in het voorjaar weer verder kan groeien en kan wennen aan zijn standplaats.
Het Tuingeluk Weekend op zaterdag 12 en zondag 13 oktober is voor iedereen toegankelijk. Ten Dolle Tuinmachines toont diverse machines laten zien en men kan een afspraak maken om de gazonmaaier een onderhoudsbeurt te laten geven in de komende winterperiode. Het groencentrum is rijkelijk gevuld met diverse soorten planten en er zijn dit weekend diverse acties. Nieuw in het assortiment Wenninkhof is de kamerplantenafdeling, met diverse soorten en maten kamerplanten met bijpassende bloempotten.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden