Voorzitter Jan Pape van de Vincentiusvereniging Groenlo in de winkel aan de Oranjestraat. Foto: Theo Huijskes
Voorzitter Jan Pape van de Vincentiusvereniging Groenlo in de winkel aan de Oranjestraat. Foto: Theo Huijskes

Vincentiusvereniging Groenlo zamelt groot speelgoed in

In het kader van de Wereldarmoededag op 17 oktober

Door Theo Huijskes

GROENLO - "Ook wij willen op donderdag 17 oktober in het kader van de Wereldarmoededag stil staan bij het feit dat ruim één miljoen mensen in Nederland dagelijks de gevolgen van armoede ondervinden. Velen in de gemeente Oost Gelre en dus ook hier in Groenlo zullen niet geloven hoeveel mensen er binnen onze gemeenschap rond en zelfs ver onder de armoedegrens moeten leven en rondkomen. Daarom is het zaak dat er niet alleen op landelijk niveau, maar ook gemeentelijk en plaatselijk al het mogelijke wordt ondernomen om de gevolgen van armoede te verzachten, beter gezegd om de armoede te stoppen. Wij als Vincentiusvereniging zijn daarmee doorlopend bezig en willen die inzet op 17 oktober een extra accent geven met een bijzondere speelgoedactie."

Goed en bruikbaar speelgoed

Voorzitter Jan Pape van de Groenlose Vincentiusvereniging ziet het helemaal zitten. De reeds in 1853 opgerichte, maar liefst 65 vrijwilligers tellende vereniging wil ingezetenen van Groenlo en omgeving in de gelegenheid stellen om gebruikt speelgoed beschikbaar te stellen. Dit met de bedoeling om datzelfde speelgoed in samenwerking met de AH-Sinterklaasactie cadeau te geven aan kinderen uit minderbedeelde gezinnen.

"Met alle respect voor alle aangedragen kleine speelgoedattributen, maar wij zien graag groot en bovenal nog goed bruikbaar speelgoed tegemoet. Velen onder ons, en dat is heel begrijpelijk, staan er vaak niet bij stil hoeveel en met name goed, tevens ongebruikt speelgoed men nog ergens in een hoekje of op zolder heeft staan, waar niets meer mee wordt gedaan. Derhalve kunnen belangstellenden, die speelgoed willen schenken, daarmee wekelijks op de dinsdag- en vrijdagavond tussen 19.00 uur en 20.00 terecht in de Vincentiuswinkel aan de Oranjestraat in Groenlo."

Tiental werkgroepen

Pape geeft aan dat ook in Groenlo talrijke mensen wonen met financiële problemen en derhalve afhankelijk zijn van de hulp van een lokale organisatie als de Vincentiusvereniging. "Los van alle overige werkzaamheden geven wij op jaarbasis alleen al 50 duizend euro uit in de vorm van geld en goederen. In totaal werken wij met een tiental werkgroepen, waaronder bijvoorbeeld de cliëntenraad, schuldhulpmaatjes, maaltijdproject, voedselbank en dergelijke, om onze doelen te bereiken. Als tegenprestatie, van de zijde van de mede-ingezetenen van Oost Gelre in het algemeen en Groenlo in het bijzonder, hopen en vertrouwen wij op een stukje medewerking. Wanneer het niet mogelijk is door middel van de beschikbaarstelling van speelgoed, mag dat ook gebeuren door een bezoek met daaruit voortvloeiende aankopen in onze Vincentius-winkel. Laten wij er samen voor zorgen dat onze actie in het kader van de Wereldarmoededag een groot succes wordt!"

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden